Novi forum zajedništva

arhitekti Bucholz McEvoy Architects
projekt Zgrada Okružnog vijeća Westmeath i gradska knjižnica, Westmeath, Irska
napisao Shane O'Toole

 

U svojoj bîti arhitektura je optimistična umjetnost. Za disciplinu čija je svrha stvoriti izgrađeni oblik budućnosti nema drugog izbora. Ne može opstati ako arhitekti i njihovi klijenti ne vjeruju u bolje sutra, te čak i u najcrnjim vremenima, kada su mnogi od njezinih nositelja shrvani hladnim vjetrom ekonomske stvarnosti, nastanak novoga arhitektonskog djela pobuđuje radost.


Realizacije programa za nove urede lokalne samouprave diljem zemlje prema projektima značajnih arhitekata poput Scotta Tallona Walkera, Gilroya McMahona, ureda Grafton Architects, ureda McCullough Mulvin, ABK, arhitekata ureda Heneghan Peng, FKL-a i ureda MacGabhann Architects već čitavo desetljeće predstavljaju dragulj u kruni irske arhitekture.


Mullingar je već treća varijacija na istu temu ureda Bucholz McEvoy Architects. Prvi veliki proboj ostvarili su 1995. godine, kada su pobijedili na međunarodnom arhitektonskom natječaju za vijećnicu Okruga Fingal u Swordsu, izgrađenu 2000. godine. Tri godine poslije projektirali su administrativnu zgradu za Okrug Limerick u Dooradoyleu.