18/10/2019

Pozivamo Vas da nam se pridružite na jubilarnom izdanju simpozija Dani Orisa 20, koji će se održati od 10. do 12. prosinca 2020. godine u Zagrebu.
 
Dani Orisa međunarodni je arhitektonski simpozij koji organiziraju časopis Oris i Oris Kuća arhitekture. Dvodnevno događanje, koje se održava od 2001. godine, predstavlja najznačajnija imena svjetske arhitektonske i kulturne scene, a svake godine okuplja više od 2000 posjetitelja.
 
 
Predavači:
 
IDIS TURATO | Hrvatska

Sasvim specifična autorska ličnost suvremene hrvatske arhitekture u čijoj se vječnoj potrebi za eksperimentiranjem isprepliću projektiranje, edukacija i medijsko djelovanje. Povjerenik hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu arhitekture 2020. i jedan od autora programa Luka različitosti – Rijeka europska prijestolnica kulture 2020.

Studio Matije Bevka i Vase Perovića u više od dvadeset godina djelovanja zauzeo je središnje mjesto na slovenskoj arhitektonskoj sceni i iznjedrio neke od njezinih ključnih projekata. Od recentnih realizacija ističu se Nova galerija i kazamati u Bečkom Novom Mestu (nagrada Piranesi 2020.) te Islamski kulturni centar u Ljubljani.
 
ANNA HERINGER | Njemačka
Njemačka arhitektica čiji je rad obilježen društvenim angažmanom, održivim razvojem i transdisciplinarnim pristupom. Velik broj projekata ostvarila je u zemljama u razvoju, a posebnu pozornost privukao je školski kompleks u Rudrapuru u Bangladešu, odlikovan Nagradom Aga Khan 2007.
 
BOONSERM PREMTHADA | Tajland
Višestruko nagrađivani tajlandski arhitekt i osnivač ureda Bangkok Project Studio. Njegov specifičan i osebujan stil proizlazi iz posvećenosti tradicionalnim materijalima, opeci i drvu, te kritičkog pristupa proizvodnim odnosima u graditeljstvu. Značajnija su mu ostvarenja Institut Kantana i rezervat Svijet slonova na Tajlandu.
 
BARCLAY & CROUSSE | Peru
Peruanski arhitektonski ured osnovali su Sandra Barclay i Jean Pierre Crousse 1994. u Parizu, a od 2006. djeluju u Limi. Njihova arhitektura ukorijenjena je u tradiciji južnoameričkog modernizma, s posebnim senzibilitetom za peruanski kontekst. Autori su Muzeja Paracas, nominiranog za nagradu Mies Crown Hall Americas 2018., i zgrade kampusa UDEP, nagrađene istom nagradom. 
 
BERNARDO BADER | Austrija
Istaknuti austrijski arhitekt srednje generacije čiji se rad oslanja na interpretaciju tradicionalnih alpskih tipologija i graditeljskih tehnika. Dobitnik nagrada Aga Khan 2013. za Islamsko groblje u Altachu te Piranesi 2017. za kapelu Salgenreuthe u Krumbachu.

CECILIA PUGA | Čile
Jedna od najzanimljivijih predstavnica snažne čileanske suvremene arhitektonske scene. Odvažni koncepti dosljedno provedeni u svim fazama, od skice do realizacije, urodili su nizom ikoničnih projekata, poput Kuće Larrain ili zgrade Magellan Cruise Terminal, koja je trenutno u izgradnji. 
 
 
INFORMACIJE I PRODAJA ULAZNICA
 
Kontakt osoba /// Ivica Novak
e-mail: ivica@oris.hr
 
Oris d.o.o.
Kralja Držislava 3, HR-10 000 Hrvatska, Zagreb
tel: + 385 1 37 78 177