Flensted Mobiles – 10 % popusta na kupovinu mobila

 

21/09/2014

Mobili – moderni spoj estetike i dizajna za mir i ravnotežu u svakom prostoru

Flensted Mobiles obiteljska je tvrtka iz Danske koja proizvodi mobile i ove godine obilježava 60. godišnjicu poslovanja.  Osnovao ju je davne 1954. godine Christian Flensted, dizajnirajući prvi mobil Sretne rode, u čast proslave rođenja kćerke te tako započeo uspješno putovanje koje nakon njegove smrti nastavlja sin Ole. 

Od samih početaka naglasak je stavljen na suradnju s umjetnicima i muzejima, između ostalih do danas s Guggenheimovim muzejom u New Yorku, galerijom Tate Modern u Londonu, muzejom Moderne umjetnosti u New Yorku i muzejom Bauhaus u Weimeru, a tvrtka Flensted Mobiles ostvaruje i suradnje kreirajući specijalne mobile za određene poslovne naručitelje i prigode. Neke od takvih suradnji ostvarene su s tvrtkama Microsoft, Van Clefs & Arpels, Bayer, Shell, Armani te Michelin.

Svoje nove i stare modele tvrtka Flensted Mobiles svake godine izlaže na Maison et Objet sajmu u Parizu i Ambienti u Frankfurtu (ove godine proslavili su 50. obljetnicu izlaganja u Frankfurtu). Tematski su mobili podijeljeni u više kategorija - apstraktni, tematski, dječji te su inspiriranih raznim motivima - umjetničkim djelima, bajkama, životinjama, glazbom, prirodom, događajima i brojnim drugim elementima svijeta oko nas te svaki ima svoju „priču“. Izrađeni su od različitih materijala - plastificirane folije, aluminij, drveta, kartona te je većina pakirana u čvrste, posebno dizajnirane kutije. Flensted mobili često su prisutni u scenografijama predstava i filmova. Svakako najblistaviji primjer je mobil Flowing Rhythm koji je dio filma Tko se boji Virginije Wolf s Elizabeth Taylor u glavnoj ulozi iz 1966. godine.

Mobili su dekor koji oplemenjuje svaki prostor, jer osim što ga ukrašavaju, svojim nepredvidljivim laganim kretanjem djeluju opuštajuće na promatrača.

Od 2013. godine Flensted mobili dostupni su i na hrvatskom tržištu putem tvrtke Mare Mobili d.o.o., ekskluzivnog zastupnika ovog danskog brenda.

Članovi Oris kluba imaju 10% popusta na kupovinu svih modela Flensted Mobila u online trgovini (prilikom online kupovine, u napomeni upišite svoj broj članske iskaznice Oris kluba)!

 

Mare Mobili d.o.o.
Brdarka 2, Samobor, Hrvatska
www.mobili.hr
info@mobili.hr
Tel: +385 1 3326 754
Mob. +385 91 3362 790