16/05/2018

Peto jubilarno izdanje kulturne manifestacije Reli po galerijama održat će se u petak 25.05.2018. od 17 do 22 sata u 50 galerija (uključujući Oris Kuću arhitekture) u Puli, Rijeci i Zagrebu.
 
Riječ je o prvoj kulturnoj manifestaciji u Hrvatskoj koja umrežava gotove sve aktivne umjetničke galerije u tri grada te okuplja velik broj umjetnika, kustosa i kolekcionara, a posjetiteljima nudi zaista interaktivan umjetnički program. Posjetitelji će i ove godine u jednom danu dobiti priliku vidjeti više izložbi i umjetničkih djela nego bilo koji drugi dan u godini, a oni koji uspiju posjetiti sve galerije dobit će i  simboličnu diplomu.
 
Novost ovogodišnjeg Relija po galerijama su početne lokacije na kojima se preuzimaju mape i svečano otvara manifestacija i reže startna vrpca. Svečano otvorenje manifestacije održat će se u Zagrebu, Rijeci i Puli 25.5.2018. u 17 sati. U Zagrebu se otvorenje održava u Meštrovićevom paviljonu – HDLU, u Rijeci u galeriji Kortil, a u Puli u galeriji HUIU.  
 
Završna lokaciju na kojoj se preuzimaju diplome u Zagrebu je galerija Garaža Kamba u dvorištu Ilice 37,  u Rijeci je to Galerija Studentskog kulturnog centra u Kružnoj 8, a u Puli Društveni centar Rojc – Kotač u Gajevoj 3. Povelje se na završnim lokacijama mogu preuzeti za vrijeme trajanja Relija po galerijama sve do 22:30h.
 
Za više informacija posjetite http://pikto.co/reli-po-galerijama-2018-2/