[d] razgovor: Kada, kako, s kim i za koga živi umjetnost?

26/09/2016

U petak, 30. 9. 2016. u 18 sati u HDD galeriji održat će se [d]razgovor povodom izložbe “ŽIVOT UMJETNOSTI – 50 GODINA: Kada, kako, s kim i za koga živi umjetnost?”.

Govorit ćemo o kontekstu u kojem je sam časopis Život umjetnosti nastao i razvijao se, koja je bila njegova uloga kroz vrijeme, kako se transformirao u odnosu na različite potrebe i uredničke koncepcije te gdje je danas. Osim sadržajnog i istraživačkog aspekta na koji ćemo se osvrnuti uz sudjelovanje nekih od njegovih najaktivnijih suradnika, urednika i pratitelja, govorit ćemo i o oblikovnom aspektu časopisa. U razgovoru sudjeluju Ješa Denegri, Ivana Hanaček, Damir Bralić i Sandra Križić Roban.

Izložbom, koju zajednički organiziraju Hrvatsko dizajnersko društvo i Institut za povijest umjetnosti, obilježava se 50 godina izlaženja časopisa Život umjetnosti te se tom prilikom osvrćemo s jedne strane na njegovu evoluciju s aspekta grafičkog oblikovanja, a s druge na uređivačke osobitosti i mijene u njegovoj ulozi u kontekstu znanosti o povijesti umjetnosti, arhitekture i urbanizma, dizajna, fotografije, teorije, likovne kritike i same moderne i suvremene umjetničke produkcije.

Više o izložbi pročitajte ovdje.

ŽIVOT UMJETNOSTI – 50 godina: Kada, kako, s kim i za koga živi umjetnost?
22.9. – 4.10.2016

Organizacija izložbe: Hrvatsko dizajnersko društvo i Institut za povijest umjetnosti
Kustoski tim: Marko Golub, Irena Šimić, Marija Borovičkić, Sanja Horvatinčić, Sandra Križić Roban
Autor predgovora: Maroje Mrduljaš
Dizajn postava i grafički dizajn: Studio Bilić_Müller
Računalna obrada jezičnog korpusa časopisa: Artur Šilić
Razgovori s urednicima: Marija Borovičkić
Fotograf: Paolo Mofardin
Lektura: Dunja Aleraj Lončarić
Prijevod: Dunja Opatić
Sponzori tiska: Cerovski print boutique, Ars Kopija