ELEN LEAF proglašen najboljim projektom javne arhitekture

 

22/03/2017

Elen LEAF solarna stanica za punjenje električnih vozila dobila je iF DESIGN AWARD 2017
 
HEP Opskrba i dizajnersko-arhitektonski tim Banić-Göttlicher, Vukmanović i Galić dobili su renomiranu i svjetski priznatu iF DESIGN AWARD. Pobjednički produkt, ELEN LEAF, pobijedio je u disciplini Arhitektura, u kategoriji Javna arhitektura. Svake godine, najstarija njemačka neovisna dizajnerska institucija, hanoverski iF International Forum Design GmbH, organizira dodjelu čuvene iF DESIGN AWARD.
 
Natjecanje je bilo napeto: preko 5.500 radova poslano je iz 59 zemalja svijeta, u nadi da će dobiti potvrdu izvrsnosti. Elen Leaf solarna stanica za ultrabrzo punjenje električnih vozila spojem vrhunskog dizajna, obnovljivog izvora energije i moderne tehnologije koja omogućava smanjenje emisije CO2 te pomaže u očuvanju okoliša oduševila je 58-člani žiri koji se sastoji od nezavisnih stručnjaka iz cijelog svijeta.
 
O kreativnom timu
Dizajnerice Ana Banić Göttlicher i Maša Vukmanović udružile su se s arhitektom Ivanom Galićem iz Nop Studija na projektu solarne stanice za punjenje električnih vozila, za natječaj kojeg je raspisala HEP Opskrba. Stanica Elen Leaf realizirana je u Zagrebu 2016. godine.
Elen Leaf primjer je uspješne suradnje dizajnerske i arhitektonske struke. Svi autori pojedinačno iza sebe imaju niz izložbi, priznanja i nagrada, a od struke su kao tim dobili najveću potvrdu izvrsnosti kroz iF Design Award 2017.
 
O iF DESIGN nagradi
Od samog osnutka nagrade, prije više od 60 godina, iF DESIGN nagrada prepoznata je kao mjerilo kvalitete za izvanredan dizajn. iF žig obilježje je izvrsnosti u dizajnu, a sama iF nagrada jedna je od najvažnijih na svijetu. Nagrada se dodjeljuje u sljedećim kategorijama: produkt dizajn, ambalaža, komunikacije i dizajn usluga, arhitektura, interijer i profesionalni koncepti. Svi nagrađeni projekti prikazani su u iF WORLD DESIGN GUIDE, na iF design app, te su izloženi na iF design izložbi u Hamburgu.