Graditeljska nagrada Cemex

24/02/2020

CEMEX Hrvatska i Odbor nagrade otvorili su natječaj za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX koja predstavlja priznanja za iznimna građevinska i arhitektonska postignuća.
 
Ovogodišnji natječaj bit će otvoren do 5. travnja, nakon čega će Odbor nagrade u lipnju dodijeliti priznanja najboljim prijavljenim radovima.
 
Nagrade se dodjeljuju u četiri glavne kategorije: Stambene građevine, Javne i poslovne građevine, Infrastrukturne građevine i Zajednički prostori. Osim toga dodjeljuju se i četiri posebna priznanja za Održivu gradnju, Inovacije u graditeljstvu, Univerzalnu pristupačnost i Društvenu vrijednost.
 
Članovi Odbora nagrade su uvaženi stručnjaci koji će svojim znanjem i iskustvom, a na temelju zadanih kriterija ocjenjivati prijavljene projekte. Hrvatski Odbor nagrade čine m.sc. Petra Škevin, d.i.a., predsjednica Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, mr.sc. Alen Harapin, dipl.ing.građ., redoviti profesor na Fakultetu građevinarstva arhitekture i geodezije u Splitu i Dragan Žuvela, d.i.a., predsjednik Društva arhitekata Splita.
 
I ovogodišnju Graditeljsku nagradu CEMEX prati slogan "Ideje koje grade život". Natjecanje nastoji potaknuti kreativnost i razvoj bolje prakse gradnje te ističe inovacije koje će postati novi standardi izgradnje u budućnosti.
 
Pobjednički projekti predstavljat će uspjehe hrvatske arhitekture i graditeljstva na priznatom međunarodnom natječaju, globalnoj CEMEX Building Award koja će se u studenom održati u Meksiku.
 
Osim na području Republike Hrvatske, natječaj se već deveti put provodi i u Bosni i Hercegovini.
 
Detalje o natječaju i uvjetima sudjelovanja pogledajte na poveznica