make me! natječaj

09/02/2018

Natječaj make me! ključno je događanje Lodz Design Festivala. Održava se od drugoga izdanja festivala, i postao je jedan od najvećih međunarodnih natječaja za dizajnere mlađih generacija. Natječaj se odnosi na dizajnere, stvaraoce, studente i one koji su diplomirali, posebice u umjetničkim i dizajnerskim disciplinama. Svima onima koji impulzivno dizajniraju kada primjete problem ili potrebu za nečime.

Prijavljeni radovi ocjenjuju se u dvije faze od strane posebno izabranog žirija raznih interesa. U prvoj se fazi sve prijave analiziraju te se izabire 20 najboljih projekata koji će biti prikazani na post natječajnoj izložbi koja će se održati za vrijeme festivala.
U drugoj se fazi izabire dobitnik glavne nagrade - PARADYŻ AWARD (~85.000,00HRK) pod sponzorstvom pokrovitelja festivala – Ceramika Paradyż.

Cilj natječaja je pronaći i podržati mlade koji su spremni natjecati se i osmisliti zanimljive ideje. Svi oni govore o novim prilikama koje su se stvorile: o prisutnosti na raznim izložbama i spominjanja u raznim publikacijama. Kao posljedica toga, dobivaju na prepoznatljivosti te lakše započinju dizajnersku karijeru.

Više pogledajte ovdje