Međunarodni natječaj Kaira Looro (Architecture for Peace)

09/01/2017

Međunarodna organizacija "Balou Salo", koja svoje napore ulaže u rješavanje humanitarnih kriza kroz arhitekturu, objavila je natječaj pod nazivom „Architecture for Peace“ u organizaciji mnogih relevantnih imena koja čine međunarodni žiri:  Kengo Kuma, Ghirardelli (SBGA) , Nakamura (Tokyo University), Muzzonigro (Stefano Boeri Architects), Bouman (Mohn Bouman Architects), Pilar Rodriguez Diaz, Kasik (X Architekten), Ferrara (Juri Troy Architects), Chiarelli (Arcò Architecture and Cooperation), D'Urso (University Catania), Lutri (Inarch), Baricchi (CNAPPC).

Tema projekta je sakralna arhitektura Senegala. Inicijativa ima dva cilja: razvoj istraživanja arhitekture na temu društvenih problema i održive arhitekture  te na temu doprinosa humanitarnim nesrećama Senegala, koje organizacija Balou Salo silno želi riješiti.

Sav prihod od doprinosa za članstvo svih sudionika će u potpunosti biti doniran u svrhu humanitranog projekta pod nazivom „A bridge for life“ koji planira poboljšati životne uvjete 80.000 najugorženijih. Za više informacija o ovom projektu  posjetite www.balouosalo.com.

Natječaj je otvoren za arhitekte, dizajnere i studente iz cijelog svijeta. Registracija će biti moguća od 20. siječnja. A pobjednik će biti izglasan 14. svibnja. Novčane nagrade  bit će uručene za 1.,2. i 3. mjesto. A pobjednički tim, osim osvajanje novčane nagrade, imat će priliku i stažirati u „Kengo Kuma Office“ u Tokiju. Po završetku proglašenja pobjedničkog projekta, isti će biti popraćen publikacijama, člancima i izložbom.

Rana registracija:  20. siječnja do 13. veljače 2017. godine
Normalna registracija: 14. veljače do 10. ožujka  2017.
Kasna registracija: 11. ožujka do 2. travnja 2017.
Finalni rok: 23. travnja  2017. godine
Proglašenje pobjednika: 14. svibnja 2017

Kako bi pristupili natječaju, sudionici moraju  ispuniti obrazac  za registraciju na službenim stranicama.

www.kairalooro.com/competition.html
https://www.facebook.com/kairalooro

Za više informacija: info@kairalooro.com

Kairo Loor International Architecture Competition