Najbolji hrvatski arhitekti koriste ARCHICAD. Dočekali ste svoj BIM 30% povoljnije

30/09/2019

Kome treba Archicad?
 
Projektiranje u ARCHICADU često se opisuje lakše, preciznije i efikasnije što je u razgovoru za jedan regionalni portal izjavio i Marko Dabrović iz Studija 3LHD, nastavljajući: BIM ima smisla kada se rade veliki projekti koji zahtijevaju ozbiljnu i kompliciranu koordinaciju, a takve projekte maleni uredi ne mogu odrađivati, navodeći dalje kako su jedan od problema implementacije i vanjski suradnici – koji ne vide razlog ni koristi prelaska/ulaska u BIM. Polako se i to stanje mijenja jer shvaćaju koliko im BIM ubrzava rad.
 
Koordinacija se radi sama
 
Ako arhitekt modelira u ARCHICADU, model koji nastane, ne samo da je u startu prilagođen svim hrvatskim mjerama i građevinskim standardima, već ga, putem BIMclouda može podijeliti s kolegama iz srodnih disciplina koji su prešli na BIM. Mnoge struke su pronašle svoje alate u ARCHICADU: projektanti instalacija tako koriste MEP modeler, krajobrazni arhitekti novi LAND4, konstruktori s lakoćom uključe TEKLA ili druge često korištene softverske alate.  
 
Čak i ako svi sudionici jednog projekta istovremeno rade na istom modelu, mogućnost pogreške je minimalna. Svaki je element na kome se radi istaknut drugom bojom u sučelju, čime se proces višestruko ubrzava, jer nitko ne čeka da onaj drugi završi - svi rade odjednom. 
 
Uz mnoštvo besplatnih pluginova kao što su Construction Simulation Add-On, COBIE eksport, Reinforcement (dodatni modul za armiranje koji pomaže kod izrade 3D armaturnih planova, izradu nacrta armature i kontrolu količine armature) zaista više nema razloga da ne pređete na ARCHICAD
 
Budžet se radi sam
 
Kod modeliranja u ARCHICADU koriste mjerne jedinice, materijali, kote, višeslojne konstrukcije i svi drugi elementi prilagođeni hrvatskim mjerama i standardima. Svaki je element automatski i budžetiran, a kroz vezu ARCHICAD - Excel, svake se izmjena na modelu ili konstrukciji automatski i budžetira. 
 
Površine, betoni, armature, prefabrikati (čak i ako ih mutirate u 100 različitih verzija) računaju se automatski, pa je izrada budžeta i projektne dokumentacije pjesma i ako ne radite na gigantskim projektima, što vam štedi vrijeme i novac, a investitoru olakšava kontrolu. 
 
ARCHICAD naučite u 4 dana
 
Toliko naime traje edukacija koju dobijete uz svaku kupljenu licencu. Ako vaš studio ili biro kupi više od 4 licence, vi dogovarate vrijeme i mjesto edukacije koju izvodu Graphisoftov licencirani instruktor. Edukacija pokriva sve faze projekta, tako da ćete na njoj napraviti idejni, glavni i izvedbeni projekt male kuće u 32 školska sata.Kolege koje su nedavno prešle na BIM do pune efikasnosti stigli su u nekih mjesec dana. Svi do jednoga kažu kako im se uloženo vrijeme višestruko vratilo zbog efikasnosti rada u ARCHICADU. 
 
Zapnete li, ARCHICAD ima lokalnu podršku u kojoj sjede inženjeri i projektanti s iskustvom, a tu je i globalna zajednica od 2 milijuna korisnika čija ukupno znanje vam u trenu riješi svaki mogući problem. Dostupni su vam na  051 586 381 ili na podrska@3dart.hr svaki dan od 8 do 19 sati.
 
Da li je BIM za građevinare? 
 
Građevinarka iz Rijeke s višegodišnjim iskustvom koje je nedavno prešla na ARCHICAD, ne može se načuditi kako je sve lako i brzo. Zamolili smo je da sažme svoje iskustvo kao osoba koja tek nekoliko mjeseci radi u BIMu: 
 
- Kompatibilnost s programima za statičke proračune - 1 model koriste i arhitekt i konstrukter
- ubrzava i olakšava proces projektiranja, izrade troškovnika i detalja 
- brža i lakša komunikacija s drugim projektantima (strojarstvo, ViK, i sl)
- jednostavnost izmjena na projektu u jako kratkom vremenu
- bolja kontrola nad projektom (bolja uočljivost grešaka)
- mogućnost da više projektanata radi istovremeno na 1 modelu
- izrada 3D armaturnih planova i kontrola količine armature pomoću dodatnog modula za armiranje
 
Koliko košta ARCHICAD? 
 
Trenutno je u tijeku akcija u sklopu koje možete kupiti ARCHICAD 23 za 22.290 kn + PDV, a u paketu dobijete besplatno Unrealov TwinMotion 2020 koji samostalno košta 12.230 kn + PDV. 
 
Kupite ARCHICAD 30% povoljnije do 18.10.
Uz svaku licencu dobijete i 3 nadogradnje na nove verzije
 
Ne treba vam novo računalo
 
ARCHICAD 23 odlično radi na i7 quad core CPU sa 16 Gb RAM i video karticom srednje gaming kategorije od 2000 kuna. Na usporednom testiranju ARCHICAD je glatko radio s 10x većim opterećenjem od konkurentskih BIM alata.