Natječaj: Šesto izdanje manifestacije Demanio Marittimo - Km 278

19/04/2016

Međunarodni poziv na natječaj za uređenje privremenog prostora za šesto izdanje manifestacije Demanio Marittimo - Km 278

Demanio Marittimo – Km 278 je manifestacija u organizaciji časopisa MAPPE, pod vodstvom Cristiana Toralda di Franciae, u suradnji s muzejom MAXXI, gradom Senigallia i uz podršku široke mreže tvrtki, institucija i kulturnih udruga.

Demanio Marittimo – Km 278 je nastao iz želje da se tijekom jedno neću udruže glasovi kreativne kulture regije Marche s aktualnim temama iz svijeta arhitekture i umjetnosti. Nekoliko je bitnih elemenata koji utječu na dijalog ove regije i svijeta. Prva je njena lokacija, plaža, mjesto koje utjelovljuje suvremenu koncepciju javnog prostora. Plaža kao privremena, tradicionalna i uključujuća, mijenja se iz dana u noć, istovremeno generička i specifična, tradicionalna i originalna.

Ključan je dio ovog projekta multidisciplinarni pristup jezicima i kulturama, poticanje razgovora između disciplina i granica te također otvaranju prostora novim generacijama i inovativnim pogledima na svijet.

Organizator manifestacije je časopis MAPPE, kojega uređuje Cristiano Toraldo di Francia. MAPPE je vodeći časopis za lokalnu kulturu u sferi suvremenog dizajna. Autoritet je izgradio svojim uredničkim projektom Progetti-AN nastalim 1997. godine. MAPPE aktivno radi na poboljšanju kvalitete arhitekture u regiji Marche, razmatrajući procese iza projekata, institucija, biznisa, profesionalnih i kulturnih mreža i sveučilišta. MAPPE se nalazi na sjecištu kompleksne i artikulirane infrastrukture odnosa između javnih i privatnih entiteta; na sjecištu lokanih, nacionalnih i međunarodnih mreža.

Tema natječaja je uređenje prostora u kojem će se odviti šesto izdanje manifestacije Demanio Marittimo – Km 278, a više o uvjetima natječaja možete pročitati ovdje.