Novi LG-evi klima-uređaji brinu o okolišu i zdravlju korisnika uz 5 godina jamstva

 

20/05/2019

Čist zrak, snažne performanse uz minimalnu potrošnju energije i očuvanje okoliša te praktično upravljanje i dijagnostika putem mobilnih uređaja glavne su značajke modela za 2019.

Najnoviji LG-evi klima-uređaji s ugrađenim kompresorom Dual Inverter štede energiju te su opremljeni nizom pametnih značajki i naprednih tehnoloških rješenja za zdravije i ugodnije okruženje. Nude odlične performanse i praktičnost, dok se svojim minimalističkim dizajnom uklapaju u svaki stambeni prostor. Bez obzira radi li se o modelu ARTCOOL Gallery, ARTCOOL, Deluxe, Sirius ili Standard, upravljanje temperaturom i kvalitetom zraka u prostoru je lako i jednostavno. Također, ovi modeli za 2019. godinu koriste visokoučinkovitu i ekološki prihvatljivu radnu tvar R32 te dolaze s čak 5 godina jamstva.

Dezodorira i sterilizira do 99,9% bakterija u zraku

U kućama i stanovima se u zraku često nalaze brojne mikroskopske čestice prašine i bakterije koje mogu negativno utjecati na zdravlje ukućana. Razni sustavi filtriranja i zaštite LG-evih klima-uređaja pročišćavaju zrak i smanjuju neugodne mirise. Osim filtera Dual Protection koji skuplja zrnca prašine veće od 10 mikrometara, tu je i ionizator plazme Plasmaster Ionizer + koji oslobađa preko tri milijuna iona koji se vežu za štetne čestice i tako steriliziraju zrak i okolne površine, istovremeno neutralizirajući mirise. Dokazano je da LG-ev ionizator sterilizira bakteriju E.coli u preko 99,9% slučajeva i to u svega 30 minuta! Osim toga, funkcija sveobuhvatnog automatskog čišćenja sprečava stvaranje bakterija i plijesni na izmjenjivaču topline te tako pruža ugodnije i udobnije okruženje za korisnike. Tu je i značajka samočišćenja sterilizacijom unutrašnjosti kako bi se spriječila pojava plijesni i bakterija na izmjenjivaču topline. LG-evi modeli za 2019. godinu kao radnu tvar koriste visokoučinkovit, a ekološki prihvatljiv plin R32. Ovo je još jedan doprinos kompanije u borbi protiv oštećenja ozonskog omotača i globalnog zatopljenja.
 
Energetski učinkovit i trajan kompresor Dual Inverter
 
Kompresori na tipičnim klima-uređajima se isključuju i uključuju kako bi prilagodili temperaturu, trošeći pritom veliku količinu energije. S druge strane, LG-ev kompresor Dual Inverter stalno podešava brzinu kako bi održao željene razine temperature. Ova minimalna fluktuacija štedi energiju i osigurava veću udobnost hlađenja. Zrak se izbacuje dalje i brže, kompresor radi sa znatno manje vibracija i gotovo nečujno, a njegovu trajnost i pouzdanost potvrđuje LG-evo 10-godišnje jamstvo. Osim inverterske tehnologije tu je i značajka aktivne energetske kontrole koja podešava maksimalnu frekvenciju motora kompresora i povećava uštedu energije tako što korisnicima nudi odabir odgovarajuće razine potrošnje struje i kapaciteta hlađenja. Pomoću značajki brzog hlađenja te četverosmjernog strujanja, zrak iz klima-uređaja dolazi u svaki kut prostorije, kako bi hlađenje bilo još ravnomjernije.
 
Iznimno tih rad i pametne značajke
 
LG-evi klima-uređaji, primjerice model ARTCOOL, pri svom radu emitiraju izrazito nisku razinu buke – svega 19 dB. Za usporedbu, prosječna „buka“ u šumi je 26 dB, a knjižnici 36 dB. Ovo se ne odnosi samo na unutarnju jedinicu, jer se aktivacijom načina rada Silent Mode razina zvuka kojeg emitira vanjska jedinica također smanjuje za 3 dB. Isto tako, zahvaljujući ugrađenom Wi-Fi modulu, ovim klima-uređajima se može upravljati putem aplikacije SmartThinQ® za iOS i Android uređaje s bilo koje lokacije. Također, članovi kućanstva mogu imati različite personalizirane opcije, odnosno pohraniti temperaturne uvjete koje im osobno najviše odgovaraju. Aplikacija uključuje i funkciju Smart Diagnosis kojom se izravno na telefonu može provjeriti stanje postavki, instalacija ili eventualne poteškoće u radu uređaja.
 
„LG-evi klima-uređaji za 2019. impresionirat će korisnike svojim dizajnom, odličnim performansama te energetskom učinkovitošću. Poseban naglasak smo stavili na zaštitu njihovog zdravlja, ali i očuvanje okoliša. U LG-u inzistiramo na kvaliteti proizvoda i zadovoljstvu korisnika pa smo za kupce naših novih modela kupljenih sve do kraja godine standardno trogodišnje jamstvo produljili za dodatne 2 godine. To znači besplatan popravak i zamjenu dijelova u razdoblju od 5 godina“, poručio je Alen Bjeliš, voditelj prodaje proizvoda i rješenja za klimatizaciju u LG-u Hrvatska.
 
Novi LG-evi klima-uređaji s kompresorom Dual Inverter mogu se nabaviti u svim većim trgovinama klimatizacijskih uređaja po preporučenoj maloprodajnoj cijeni već od 3.899 kn za model Standard od 2.5 kW. Treba istaknuti i da popularni model ARTCOOL sada dolazi i u modernoj srebrnoj varijanti te je dostupan već od 6.799 kuna.