Otvorenje izložbe Form Follows...

09/06/2016

Izložba FORM FOLLOWS otvara se 9. srpnja u Kući arhitekture – HDA Graz. Izložba će omogućiti posjetiteljima da otkriju intelektualne i praktične svjetove, mlade arhitektonske pozicije i prakse koje razvijaju moguće odgovore na bitna društvena pitanja.

Schwemmland; Guerilla Architects and Plan Commun rade na proizvođenju i aktiviranju javnog prostora. Super Future Group; jacl Self i URBZ istražuju pristupačna stambena rješenja u tri različita grada. Jerome Becker, Florian Sammer/Bedroom Exodus & Lukas Vejnik; Lavinia Scaletti i Sara Neves & Filipe Estrela koriste osobno iskustvo u prostoru kako bi se dotakli pitanja o promjenjivim životnim stilovima u vremenu globalne urbanizacije.

Svi ovi mladi arhitekti odaju svježi optimizam i volju da oblikuju vlastite vizije te nas tako pozivaju da sanjamo o mogućim budućnostima. Zajedno s velikom brojem (291) ideja s platforme Future Architecture, otvoriti će prostor za doživljaj tih ideja, pitanja i mogućih odgovora unutar proširenog arhitektonskog i urbanističkog polja na izložbi koju su osmislili Ingrid Sabatier i Stephan Schwarz – ISSSresearch&architecture.

Optimizam je stav koji nam omogućuje da ostanemo sposobni oblikovati arhitektonske ideje u globalnom svijetu, u kojem je kriza stalno društveno i ekonomsko stanje, a njeno opisivanje glavna akademska preokupacija.

Izložba ostaje otvorena do 14. kolovoza.

Simpozij sa svim sudionicima izložbe održati će se u petak 10. lipnja s početkom u 15:00 sati.

Prezentacije austrijskih predstavnika platforme Future Architecture održati će u subotu 23. lipnja 2016. godine u Kući arhitekture, Graz. 

Future Architecture je prva paneuropska platforma za arhitekturu, muzeje, festivale i producente; donošenje ideja o budućnosti gradova i arhitekture bliže široj publici.

Ciljevi:

- Promisliti budućnost. Istaknut ćemo talentiranu generaciju u nastajanju iz različitih disciplina i istražiti i podijeliti ideje o budućnosti gradova i arhitekture.
- Razmijeniti. 14 organizatora iz 13 zemalja stvorit će paneuropski program, posjetiti kreativce u nastajanju i prezentirati svoje ideje na izložbama, konferencijama, predavanjima i radionicama, u publikacijama i na portalima.
- Podići svijest. Platforma će složena pitanja objasniti na razumljiv način i promicati održivi životni okoliš.
- Izgraditi predanost. Future Architecture European Quality Label prepoznaje organizatore koji rade s kreativcima u usponu te njihovu predanost ciljevima platforme.

The Future Architecture Platform uvodi i potiče inovaciju, eksperiment i ideje generacije koja će projektirati arhitekturu i izgraditi Europske gradove u nadolazećim godinama. Platforma potiče arhitekturu, kulturu, znanje i društveni kapital kroz zajedničku platformu.

Voditeljica projekta za Oris Kuću arhitekture je arhitektica i kustosica Ana Dana Beroš.

TKO JE DIO FUTURE ARCHITECTURE PLATFORME?

Organizacija: Museum of Architecture and Design, Ljubljana (SI);

Članovi: 
Oris House of Architecture, Zagreb (HR)
Museum of Architecture in Wrocław (PL)
Belgrade InternationalArchitecture Week (SR)
National Museum of XXI Century Arts, Rome (IT)
House of Architecture,Graz (AT)
Copenhagen Architecture Festival (DK)
Tirana Architecture Week (AL)
DesignBiotop, Ljubljana (SI)
Lisbon Architecture Triennale (PT)
Ruby Press, Berlin (DE);

Pridruženi članovi: 
Swiss Architecture Museum, Basel (CH)
Prishtina Architecture Week (RKS)
CANactions, Kiev (UA)

futurearchitectureplatform.org

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.