Otvorenje Tjedna arhitekture u Prištini

30/06/2016

Tjedan arhitekture u Prištini otvara se sljedeći ponedjeljak, 4. srpnja u 12 h. Bogati i raznoliki program trajati će sve do 14. srpnja, kada se PAW zatvara. Raspored festivala možete vidjeti ovdje.

Tjedan arhitekture u Prištini organizira Fondacija za arhitekturu, Kosovo u bliskoj suradnji s Gradom Priština i platformom Future Architecture. PAW je godišnji događaj s ciljem predstavljanja suvremenih teorija i metodologija na polju arhitekture i urbanizma lokalnoj arhitektonskoj zajednici i široj javnosti.

Tema ovogodišnjeg tjedna je Uključenost (Inclusivity). Fondacija za arhitekturu pozvala je veći broj renomiranih arhitekata i urbanista iz raznih dijelova svijeta da predstave vlastite inovativne koncepte i djela koja se bave problemima suvremenog grada. S brojnim aktivnostima poput predavanja, radionica, izložbi, projekcija i natječaja PAW će ponovno pretvoriti Prištinu u  regionalno žarište razmjene metodologija, iskustava, arhitektonskog u urbanističkog eksperimentiranja. Tjedan arhitekture će ove godine po prvi put organizirati aktivnosti u gradovima Kosovo Polje i Prizren.