Ponovno stvaranje umivaonika - kupaonska kolekcija Sonar postavlja nove standarde

 

15/04/2021

Ponovno stvaranje umivaonika - kupaonska kolekcija Sonar postavlja nove standarde

Zahvaljujući posebnom Laufen keramičkom materijalu, kupaonska kolekcija Sonar obuhvaća nove umivaonike koji otvaraju osobite mogućnosti dizajna.
 
Već dobitnica nagrade iF, kolekcija sada nudi još veću raznolikost dodavanjem više umivaonika, WC-a, bidea, nove kade i kupaonskog namještaja.
 
Kada je nastao Sonar, Laufen se posebno usredotočio na istraživanje formalnog opsega novih rješenja za umivaonike koje pruža najfiniji keramički materijal. U novije se doba činilo da je umivaonik dosegnuo svoje prirodne granice dizajna - tradicionalni keramički materijali koji se koriste u kupaonicama mogli su se oblikovati u samo ograničeni raspon oblika, što je nametalo ograničenja u primjeni.
 
Suprotno ovim uvriježenim uvjerenjima SaphirKeramik materijal pokazao se kao transformator trendova. Za kolekciju Sonar, kao primjer, nastao je umivaonik s dvostrukom posudom od 1000 mm koji nije širi od velikog pojedinačnog umivaonika. Kao posljedica toga, umivaonici s dvostrukom posudom sada se mogu instalirati čak i u male urbane kupaonice, a da to ne utječe negativno na kapacitet umivaonika ili raspored kupaonice.
 
Isto tako, bez presedana je samostojeći keramički umivaonik koji, unatoč malim dimenzijama, krije sve instalacije – vrlo korisna mogućnost kod renovacijskih projekata. Inovacije uključuju i zdjelu umivaonika, širine samo 340 mm, koja se uz pomoć nosača može montirati na sam zid da izgleda kao da "pluta" i ne zahtijeva nužno ikakvo postolje. 
 
Ovaj poseban materijal mijenja “pravila igre”.
Materijal revidira ne samo područje primjene, već i estetske norme.
Patricia Urquiola, dizajnerica koju je angažirao Laufen, razvila je prepoznatljiv oblik D, nadopunjen u nekim slučajevima kosim prednjim dijelom ili trodimenzionalnom rebrastom teksturom za vanjsku površinu umivaonika. Svoju inspiraciju za teksturu, koja ističe nježnu estetiku ultratankog materijala, pronašla je u načinu na koji se zvuk širi u vodi. Nikad se slični keramički oblici i površine nisu pojavili u kupaonskom okruženju. 
 
Daljnji inovativni detalj je rubno nagnuta osnova umivaonika, koja nježno usmjerava vodu u poprečno udubljenje, a odatle do uobičajenog izlaza skrivenog ispod uklonjivog pokrova sifona. 
 
Novi predmeti upotpunjuju kolekciju Sonar.
Do sad poznate umivaonike, nadgradne umivaonike i kadu sada prate i novi umivaonik širine 600 mm, i dodatni kompaktni umivaonik s duplim zdjelama širine 1000 mm. Dostupne su i izvedbe montirane na zid i na radnu površinu, a svaka ima klasičnu glatku vanjsku stranu.
 
Patricia Urquiola spojila ih je s ormarićima u elegantnim metalnim završnim obradama, i to zlatom, bakrom i titanom, te u završnoj obradi Nero Marquina. Uz boje, strogi geometrijski dizajn namještaja omogućuje da oblik umivaonika zauzima središnje mjesto i savršeno ih balansira u prostoru. Visoki ormarić omogućuje dodatni prostor za odlaganje u kupaonici Sonar.
 
Od novih elemenata, svakako valja istaknuti ovalnu samostojeću kadu izrađenu od Laufenovog visokotehnološkog materijala Marbond. Dimenzije 1600 x 815 x 535 mm, njezina tanka vanjska strana završena je prepoznatljivom rebrastom teksturom koja reflektira zvučni val. Kada također ima integrirano ležište za slavinu. Istodobno praktično i chic, okrugli stalak koje se jednostavno pričvrsti na tanki rub kade služi kao platforma za proizvode za pranje i njegu tijela. Među novostima je i naslon za glavu i leđa, što dodatno poboljšava fizičku udobnost koju pružaju Sonar kade. Također se može kombinirati sa Sentec kadama u kolekcijama Val i Ilbagnoalessi.
 
Podni i zidni WC-i bez ruba, čime je značajno olakšano čišćenje,  također su dodani u asortiman proizvoda, kao i bide. Oni prate prepoznatljiv oblik D, s kosim prednjim dijelom, što daje dodatnu vizualnu lakoću dizajnu.
 
Idealno za male kupaonice - dvostruki umivaonik kolekcije Sonar nije širi od velikog pojedinačnog umivaonika, ali istovremeno udovoljava potrebama dvoje ljudi.

Uz boje, strogi geometrijski dizajn namještaja omogućuje da oblik umivaonika Sonar zauzima središnje mjesto.

Karakteristična značajka Sonara je prepoznatljiv oblik D, koji se u nekim slučajevima nadopunjuje kosim prednjim dijelom, a za vanjske površine trodimenzionalnom rebrastom teksturom nadahnutom zvučnim valovima.

Copyright free. Example copy requested.
 
Josipa Kovačić
Marketing Manager
+385 99 528 45 92