Summit u vrtu u sklopu Mjeseca krajobrazne arhitekture

13/04/2016

Studij Krajobrazna arhitektura, Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata (HKA) i Hrvatskim društvom krajobraznih arhitekata (HDKA) te pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, 22. i 23.04.2016. organizira Stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Summit u vrtu u sklopu Svjetskog mjeseca krajobrazne arhitekture i povodom Dana planeta Zemlje.
 
Simpozij obuhvaća tri osnovne teme: edukacija - praksa - prateća industrija i namijenjen je studentima, nastavnicima i profesionalcima s područja krajobrazne arhitekture i arhitekture te ulazi u program Stalnog stručnog usavršavanja (SSU) Hrvatske komore arhitekata (HKA).
 
Prvi dan skupa, petak, 22.4.2016. (Dan planeta Zemlje), osim pozdravnih govora, predviđeno je predstavljanja tiskane brošure i Međunarodne ljetne radionice studenata krajobrazne arhitekture Design&Build koja se odvijala na Agronomskom fakultetu od 22.6.-22.7.2015. godine i na kojoj je, uz nastavnike iz Hrvatske, SAD i Slovenije, sudjelovalo i 17 hrvatskih, 14 američkih i 3 slovenska studenta. Tom prilikom studenti su osmislili, isprojektirali i svojim rukama izveli u vanjskom prostoru maksimirskog kampusa strukturu za učenje i odmor studenata.
 
Planirano je također desetak predavanja u formatu po 20, odnosno 40 minuta. Predavači su nastavnici Studija, profesori iz Slovenije i SAD, profesionalni krajobrazni arhitekti i arhitekti te stručnjaci iz pratećih djelatnosti.
 
U 14 sati je predviđeno otvorenje izložbe Our landscapes, my views / Naši krajobrazi, moji pogledi sa studentskim radovima i radovima doc. Mateje Kregar Tršar (Študij Krajinska arhitektura, Oddelek za krajinsku arhitekturu, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani).
 
U subotu, 23.4.2016., uz nekoliko predavanja, predviđeno je izvođenje tri radionice (skiciranje, fotografi ja i izvedba zelenog krova) za studente krajobrazne arhitekture i druge zainteresirane sudionike skupa.
 
Ovaj skup, svojom tematikom koja povezuje edukaciju i praksu u širem smislu te riječi, vjerujemo da ima veliki značaj, kako za studij Krajobrazna arhitektura i Agronomski fakultet, tako i za daljnje poboljšanje suradnje i razumijevanja profesija krajobraznih arhitekata i arhitekata.
 
Opširni program možete pronaći ovdje.