TRANSFER: nova digitalna platforma za arhitekturu

13/09/2016

TRANSFER Global Architecture Platform je novi, nezavisni digitalni urednički projekt koji se temelji na proizvodnji i prijenosu izvornog arhitektonskog znanja. TRANSFER želi povezati suvremene ideje i prakse iz cijelog svijeta u svrhu poboljšanja globalne arhitektonske kulture.

TRANSFER nudi platformu za podjelu sadržaja arhitekata, istraživača, fotografa i umjetnika iz cijeloga svijeta. Kroz susrete koji povezuju entuzijaste iz različitih područja, TRANSFER pridonosi otkrivanju novih praksi u arhitekturi.

TRANSFER objavljuje dvomjesečnu seriju eseja na zadanu temu (Monographs) uz tjedni presjek (Works, Materiality, Delight, News). Različitim online formatima (portfelja, članci, intervjui, fotografije i video materijali), TRANSFER istražuje nove načine predstavljanja i doživljaja arhitekture kroz digitalne medije.

Dva izdanja serije Monographs već su objavljena. Desert (Pustinja) povezuje dvije naoko sukobljena sfere: pustinju i arhitekturu. Island (Otok) se osvrće na prisutnost čovjeka i arhitekture na otocima. U seriji Monograph arhipelag služi kao arhitektonska metafora.

S bazom u Zurichu, TRANSFER uređuje iskusni tim s višegodišnjim izdavačko-istraživačkim iskustvom oslanjajući se na izvrsnu mrežu promatrača iz cijelog svijeta.

TRANSFER će 15. rujna proslaviti početak djelovanja. Tom će se prigodom povezati panel stručnjaka i potaknuti rasprava na temu suvremenih digitalnih mijena i izazova za arhitektonsko izdavaštvo te će se predstaviti posebna umjetnička serija. Ovaj će događaj biti u izravnom online prijenosu.

Kontakti:
www.transfer-arch.com
info@transfer-arch.com
+41 (0) 44 350 16 70