// foto Hrvoje Serdar

Konstantin Lukianenko ima 35 godina i 15 godina iskustva u kreiranju odličnih jela kuhinja Francuske, Italije, srednje Europe, Azije, Rusije i Ukrajine.

Konstantin je pravi svjetski građanin. Kada smo ga nazvali u travnju te ga pozvali da se pridruži našem timu u Hrvatskoj, vodio je restoran u Krakovu u Poljskoj. Odlučivši da je vrijeme za promjene, Konstantin je prihvatio naš poziv.

Prije restorana u Krakovu, Konstantin je radio u Italiji (Borgo San Luigi, Toskana), Ukrajini i Rusiji. Također, bio je kuhar jedne mediteranske kruzerske kompanije.

Konstantin je bio jedan od najtalentiranijih i karizmatičnijih učitelja škole kulinarstva Al Cuisine (Kharkov, Ukrajina).

Konstantin nam se pridružio u svibnju te je preuzeo dio stvaranja novog koncepta restorana Voncimer.

Naš novi Chef kreira specijalan menu za otvaranje restorana Voncimer u rujnu!

Koncept hrane u Voncimeru je savršena jednostavnost, kaže Konstantin. Naša je ideja gostima ponuditi moderan, ali ugodan ambijent restorana Voncimer. Naši gosti tijekom dana mogu imati poslovne sastanke, dok se tijekom večeri mogu upustiti uz najbolja jela i pomno odabrana vina.

Stoga bih našim gostima preporučio klasične recepte iz cijeloga svijeta (uglavnom Francuska, Italija i srednja Europa) u moderniziranom stilu.

Za mene je interesantno dobiti sofisticirane okose iz jednostavnih namirnica. Ukusno, kiselo, slatko, slano, ljuto – uvijek je važan balans ovih okusa.

Naravno, naša će kuhinja biti s daškom Ukrajine. Želimo vam predstaviti najukusnija jela Ukrajinske kuhinje.

Intervju s našim chefom časopisa Dobra hrana možete pročitati ovdje.