Arhitektonska vodstva Design Districtom

13/06/2016

Oris Kuća arhitekture u sklopu festivala dizajna Design District Zagreb, koji se održava od 16. do 19. lipnja 2016., organizira stručna vodstva kroz arhitektonsku baštinu u zoni kreativne četvrti u čijem je središtu Martićeva ulica. Vodstva su namijenjena svima onima koji žele doznati nešto više o arhitektonskim djelima koja nas okružuju.

Ova šetnja će nas upoznati s načinima na koji je percipirana blokovska izgradnja od početka 20. stoljeća pa sve do danas. Prisjetit ćemo se tipologije najamne kuće i posjetiti realizacije kao što su stambena i poslovna zgrada tvrtke Autocentar (tzv. Drveni neboder), Dom zdravlja Medveščak, Zagrebačka burza, stambeni blok u Laginjinoj i druge važne sastavnice opusa arhitekata koji su obilježili modernističku arhitekturu Zagreba na području projekta Design District Zagreb.

Vodstva će se održavati dva puta dnevno, od 10 do 11 i od 18 do 19 sati za vrijeme trajanja festivala Design District, od 16. do 19. lipnja 2016.

Kroz kvart će nas provesti arhitektice Vera Grimmer, ujedno i glavna urednica časopisa Oris, Divna Antičević, voditeljica Oris Kuće arhitekture te arhitekti David Kabalin i Luka Korlaet.

Meeting point: Trg Hrvatskih velikana 3
Napomena: za arhitektonska vodstva obavezna je prijava
Prijavu je potrebno poslati na prijave@designdistrict.hr sa podacima:
- Ime programa na koji se prijavljuješ (arhitektonska vodstva)
- Preferirani termin
- Ime i prezime
- Telefon i mail kontakt
- Posebne napomene