Future Architecture Platform: predavanje Merve Bedir

04/04/2016

U četvrtak, 7. travnja 2016. u 19:00 sati  Merve Bedir održat će treće u nizu od šest predavanja u Oris Kući arhitekture u sklopu platforme Future Architecture naziva The Disposable Human vs. Economies of Solidarity. 

Predavanje će započeti predstavljanjem objekata, tehnologija i prostora povezanih s migracijom i ograničenjima iz različitih konteksta poput Istanbula, Mytilinija, Marice, Melbournea, Ammana i Gaziantepa. Ovo je dio trenutnog istraživanja Merve Bedir o vokabularu gostoprimstva. Bedir će u nastavku predavanja govoriti o raznovrsnosti lokalnih primjera gdje inicijative migranata i izbjeglica pokušavaju razviti nove oblike solidarnosti i reprezentacije. U zaključku će razmotriti odnos između zamjenjivog čovjeka i ekonomija solidarnosti.

Merve Bedir je studentica doktorskog studija na Tehničkom sveučilištu u Delftu te partnerica u uredu Land and Civilization Compositions. Kustosica je izložbe Vocabulary of Hospitality (2015.) u Istanbulu i izložbe Uncommon River na manifestaciji One Architecture Week iz iste godine, dio je ženske kuhinje i vrtnog kolektiva u Gaziantepu, Turska. 

Ulaz je slobodan. Predavanje će se održati na engleskom jeziku.

Future Architecture je prva paneuropska platforma za arhitekturu, muzeje, festivale i producente; donošenje ideja o budućnosti gradova i arhitekture bliže široj publici.

Ciljevi:

- Promisliti budućnost. Istaknut ćemo talentiranu generaciju u nastajanju iz različitih disciplina i istražiti i podijeliti ideje o budućnosti gradova i arhitekture.
- Razmijeniti. 14 organizatora iz 13 zemalja stvorit će paneuropski program, posjetiti kreativce u nastajanju i prezentirati svoje ideje na izložbama, konferencijama, predavanjima i radionicama, u publikacijama i na portalima.
- Podići svijest. Platforma će složena pitanja objasniti na razumljiv način i promicati održivi životni okoliš.
- Izgraditi predanost. Future Architecture European Quality Label prepoznaje organizatore koji rade s kreativcima u usponu te njihovu predanost ciljevima platforme.

The Future Architecture Platform uvodi i potiče inovaciju, eksperiment i ideje generacije koja će projektirati arhitekturu i izgraditi Europske gradove u nadolazećim godinama. Platforma potiče arhitekturu, kulturu, znanje i društveni kapital kroz zajedničku platformu.

Voditeljica projekta za Oris Kuću arhitekture je arhitektica i kustosica Ana Dana Beroš.

TKO JE DIO FUTURE ARCHITECTURE PLATFORME?

Organizacija: Museum of Architecture and Design, Ljubljana (SI);

Članovi: 
Oris House ofArchitecture, Zagreb (HR)
Museum of Architecture in Wrocław (PL)
Belgrade InternationalArchitecture Week (SR)
National Museum of XXI Century Arts, Rome (IT)
House of Architecture,Graz (AT)
Copenhagen Architecture Festival (DK)
Tirana Architecture Week (AL)
DesignBiotop, Ljubljana (SI)
Lisbon Architecture Triennale (PT)
Ruby Press, Berlin (DE);

Pridruženi članovi: 
Swiss Architecture Museum, Basel (CH)
Prishtina Architecture Week (RKS)
CANactions, Kiev (UA)

futurearchitectureplatform.org

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.