Izložba prvog rođendana Oris Kuće arhitekture

 

20/01/2016

U petak, 29. siječnja 2016., otvaramo Izložbu prvog rođendana kojom predstavljamo radove 48 arhitekata i umjetnika, suradnika Orisa.  Izložba je dio manifestacije Noć muzeja.

U 20 sati održat ćemo zdravicu povodom uspješne prve godine rada sa željama da zajedno tako i nastavimo, a izložba se može ovaj petak razgledati već od 16 sati pa sve do 01 u noći.

Očekivanog desettisućitog posjetitelja nagradit ćemo prigodnim poklonima.  

Iza nas je prva godina rada, više od 20 izložbenih programa, 15 predavanja, 25 popratnih događanja poput radionica, promocija i koncerata, gotovo 10.000 posjetitelja, 4.000 članova Oris Kluba te izniman trud zaposlenika i volontera Oris Kuće arhitekture. Posebno smo ponosni što smo publici približili arhitekturu japanskog arhitekta Kohkija Hiranume, predstavili BUS:STOP Krumbach projekt, organizirali međunarodnu studentsku radionicu u sklopu Rendez-vous festivala  Francuske u Hrvatskoj, ugostili poznatog čileanskog arhitekta Smiljana Radica…, a i u ovoj godini pripremamo mnoštvo zanimljivih sadržaja.  

Izložba prvog rođendana Oris Kuće arhitekture idejno se nadovezuje na Izložbu prvu kojom su u siječnju 2015. godine otvorena vrata Kuće. Tom su prilikom pozvani renomirani inozemni i domaći arhitekti, prijatelji Orisa, da sudjeluju u finalnoj realizaciji i otvorenju ovog dugo iščekivanog multimedijalnog centra. 

Arhitekti će se predstaviti recentnim radovima u mediju vlastita odabira (video, fotografija, makete, skice itd.) te će na taj način zagrebačkoj publici pokazati čime su bili zaokupljeni posljednjih dvanaest mjeseci, u periodu u kojem su u Oris Kući arhitekturi organizirane prve izložbe, predavanja, seminari i radionice. 

Veselimo se vašem dolasku!

Posjetitelji izložbe u sklopu manifestacije Noć muzeja, dobit će bon za 20 % popusta u restoranu Voncimer (iskoristiv do 20. veljače 2016.).