Koncert Zagrebačkog ansambla flauta

01/06/2015

U nedjelju, 28. lipnja 2015. u 12 sati održati će se prvi koncert Zagrebačkog ansambla flauta u Orisu.
 
Zagrebački ansambl flauta jedini je ansambl takve vrste u Hrvatskoj, osnovan 2012. godine. Ovaj jedinstveni ansambl okuplja već iskusne izvođače, mlade umjetnike i studente flaute, pružajući tako mladima rijetku priliku da steknu dragocjeno koncertno iskustvo i prošire vlastiti repertoar uz suverenu potporu iskusnih kolega. Nakon dvije koncertne sezone ciklusa "Tri godišnja doba" u dvorani Matis absolute lounge imaju iza sebe velik broj koncerata u zemlji i inozemstvu sa kojih se vraćaju sa izvrsnim kritikama. Kroz projekte ostvaruju suradnju s Koncertnom direkcijom Zagreb, Tekstilno-tehnološkim fakultetom i Akademijom dramskih umjetnosti što postojećim djelima daje posve novu dimenziju, naglašavajući njihov karakter, a sinergijom srodnih umjetnosti stvaraju i novi umjetnički doživljaj.
 
Nova suradnja s Oris Kućom arhitekture, nastavlja se u tom smjeru; kreativnog spajanja i prožimanja različitih estetika i vidova umjetnosti.
U nedjelju, 28. lipnja 2015. u 12 sati održati će se prvi koncert Zagrebačkog ansambla flauta u Orisu. Tema koncerta su Migracije - hrvatski skladatelji koji studiraju, rade ili dugi niz godina žive u inozemstvu. Redateljica Marina Pejnović osmislila je koncept kojim se želi dodatno naglasiti tema koncerta. S jedne strane, emigracija umjetnika može biti doživljena negativno. S druge pak strane život u emigraciji kod skladatelja budi sjećanja na domovinu koja se odražavaju u njihovim skladbama, baš kao i nova iskustva koja su stekli u novim sredinama.
Na programu su skladbe Matka Brekala, Đorđa Markovića, Lane Janjanin, Sanje Drakulić i Luciana Solovere.