Predavanje Vedrana Mimice: Architecture in the Americas

 

11/02/2015

U nedjelju, 15. veljače 2015., u 18:30, u Oris Kući arhitekture, Vedran Mimica održat će predavanje naslova Architecture in Americas 2000-2013.

MCHAP (Mies Crown Hall Americas Prize) priznanje je za najbolja arhitektonska ostvarenja Sjeverne i Južne Amerike koju je utemeljio Tehnološki fakultet u Illinoisu, a pandan je europskoj nagradi Mies van der Rohe. Nagrada će se dodjeljivati za ostvarenja nastala tijekom dvogodišnjeg razdoblja, a prva je obuhvatila razdoblje od 2000. do 2013. godine.

Međunarodni žiri pod predsjedavanjem Kennetha Framptona pregledao je više od 300 nominiranih objekata te 50-ak nominacija za MCHAP emerge, nagradu za prvu značajniju realizaciju.

Predavanje Vedrana Mimice, jednog od osnivača nagrade, prikazat će presjek najzanimljivijih arhitektonskih ostvarenja na američkim kontinentima sagrađenih u novom mileniju.

Posebnost je nagrade da je inicira jedna obrazovna institucija pa će predavanje prikazati način na koji se kritička diskusija o arhitekturi preklapa s obrazovnim modelom na jednoj od povijesno najvažnijih škola arhitekture na svijetu.

Pridružite nam se na prvom predavanju u Kući!