APSS Porto Montenegro 2018

13/08/2018

Je li to pop-up, folie ili instalacija? Ima li funkciju? Od čega je? Koristi li tehnologiju? Koja je metodologija? Koliko dugo će trajati?  
 
Nakon Re-Use serijala na APSS-u, otvorili smo temu PRIVREMENOG u arhitekturi, koju ove godine proširujemo na CROSSING TEMPORARY.
Prošle godine, unutar gradskih zidina, nedaleko od Starog austrijskog zatvora – APSS kolijevke, završili smo sa permanentnim  i govorili o značaju istog u arhitekturi. Rezultati radionice su fantastične instalacije naših studenata, pod mentorstvom Numen/For Use.

Ove godine, sa proširenom temom, selimo se u Porto Montenegro. Privremene strukture često su dizajnirane tako da mogu brzo biti uklonjene i lako postavljene ili su tu samo da bi bile mjesto na kojem se odvija neki događaj - ali svakako postaju dio javnog prostora, dio zajednice. Ove strukture bi trebale da potaknu nove ideje, testiraju nove mogućnosti i drugačiji pristup korištenju javnog prostora. Ove godine dodajemo pitanje Mobilnosti i otvaramo temu –CROSSING TEMPORARY. Mobilnost je jedan od najvećih izazova ne samo u Crnoj Gori, već i u mnogim dijelovima svijeta. Bokokotorski zaljev je savršena lokacija za razgovor o ovom problemu i testiranje mogućih rješenja. Kroz radionicu, predavanja i panel diskusije želimo eksperimentirati i testirati nove scenarije u našim gradovima. Želimo da dovedemo do interakcije i sagledamo poziciju grada u drugačijoj transportnoj mreži koja uključuje i vodeni transport, održiva rješenja i scenarije od kojih bi korist, osim mještana, imali i turisti i posjetitelji.

Pozivamo vas da nam se pridružite na jednotjednoj radionici koju će voditi KOSMOS architects zajedno s Mikaelom Stenströmom i APSS od 7. do 15. rujna. Ukoliko ste arhitekta/ica, urbanista, umjetnik/ca, student/kinja arhitekture, urbanizma, dizajna, umjetnosti, pošaljite: 
 
• Svoj portfolio u .pdf formatu, do 8MB 
• Motivacijsko pismo koje tretira temu CROSSING TEMPORARY
*motivacijsko pismo bi trebalo sadržavati max.400 riječi 
*službeni jezici su crnogorski i engleski
 
Prijave slati na: apply@kotorapss.me

Krajnji rok za slanje prijave je 20. Kolovoza
*Sudjelovanje na radionici je besplatno, što uključuje i besplatan smještaj u blizini Porto Montenegra u Tivtu 

Lista odabranih kandidata će biti objavljena do 23. Kolovoza.