Arhitektonski natječaj za revitalizaciju tvrđave u Toskani

 

19/02/2019

Revitalizacija tvrđave - arhitektonski natječaj za obnovu tvrđave Ripafratta, Pisa
 
Udruga 120g i Salviamo la Rocca uz pomoć FAI, Italia Nostra Onlus, Općine San Giuliano Terme, Sveučilišta u Pisi - DESTEC, Confesercenti, Udruženja arhitekata Pise i Castle Italian Institute, promoviraju međunarodni arhitektonski natječaj za revitalizaciju tvrđave Ripafratta, smještene u naselju San Giuliano Terme u provinciji Pisa.
 
Tvrđava Ripafratta, jedna od najznačajnijih srednjovjekovnih tvrđava u Toskani, ruševina je od 16. stoljeća. Posljednju renovaciju načinio je proslavljeni renesansni arhitekt Giuliano da Sangallo 1504. godine, vjerojatno u suradnji s Leonardom da Vincijem. Tvrđavu zatvaraju elipsoidno postavljeni bedemi s centralnim tornjem u sredini.
 
Natječaj, otvoren za arhitekte, inženjere i studente, traži od sudionika da transformiraju ruševinu za penjačke aktivnosti, evente i konferencije, javni park povezan s pješačkim sustavom okružujućih planina.
Rok za predaju projekata je 15. svibnja 2019. Potrebno je priložiti samo jedan A1 dokument (59cm x 84cm). Nagrada je  2500 eura. Prijavljeni projekti bit će izloženi na izložbi u povijesnoj vili, a pobjednici koji će primiti nagradu bit će pozvani da prezentiraju svoj projekt građanima tijekom Festivala tvrđave koji će trajati od 8.-9. lipnja 2019.
 
Članovi žirija:
Massimo Alvisi & Junko Kirimoto, Gong Dong (Vector Architects), Werner Tscholl, Mats Andersen &
Trond Greve (Mir), Marco Giorgio Bevilacqua, (Sveučilište u Pisi), Chris Precht (Penda), Marina Tabassum,
Ted Baab (SO-IL), Alejandro Guerrero & Andrea Soto (Atelier Ars), Associazione Salviamo la Rocca,
Gabriele Cei (Udruženje arhitekata Pise).
 
Više informacija na linku: http://www.reuseitaly.com/en/home-en/