BIO 25 - 25. bijenale dizajna u Ljubljani / poziv na sudjelovanje

17/06/2016

Muzej arhitekture i dizajna u Ljubljani otvorio je natječaj za sudjelovanje na 25. bijenalu dizajna pod nazivom FARAWAY, SO CLOSE, kojega će voditi kustosica Angela Rui i kustosica muzeja Maja Vardjan.

Poziv je upućen dizajnerima, arhitektima, redateljima, grafičkim dizajnerima, ilustratorima, piscima, animatorima, fotografima, istraživačima i ostalim interdisciplinarnim koji bijenale vide kao eksperimentalnu, grupnu platformu za testiranje, razvoj i širenje vlastitih pristupa i znanja vezanih za probleme i strukture novog formata bijenala.

Sedam poznatih ličnosti iz zemlje domaćina, Slovenije, izabrano je zbog njihovih osobnih i profesionalnih projekata izvan sfere dizajna. Njihovo znanje i originalnost interpretirati će sedam međunarodnih kreativaca izabranih na temelju njihovih sposobnosti korištenja dizajna i arhitekture kao alata za istraživanje suvremenih pitanja. Testiranjem disciplina izvan njihovih sigurnih zona, FARAWAY, SO CLOSE predstaviti će moguće scenarije koji se bave i globalnim i lokalnim problemima.

Sedam sudionika će raditi u sedam timova: Andrej Detela i Studio Formafantasma posvetiti će se temI UNDERGROUND RELEASE, Matej Feguš i Matali Crasset temi OCCUPYING WOODS, Iztok kovač i Point Supreme raditi će na problemu AFTER UTOPIA, Mojca Kumrdej i Didier Faustino na temi BRAND NEW – COEXISTENCE, Klemen Košir i Studio Mischer'Traxler na temi COUNTRYSIDE RELOADED, Renata Salecl i Studio Folder na elastičnosti Prošlosti, a Marin Medak i Odo Fioravanti na temi NEW HEROES.

Nakon što odaberu tim, izabrani sudionici će se aktivno uključiti u istraživački i dizajnerski proces, koji će započeti u rujnu 2016. godine u Ljubljani.

Od 25. svibnja do 29. listopada u Ljubljani, FARAWAY, SO CLOSE – 25. bijenale dizajna predstaviti će sedam lokalnih intervencija s objašnjenim rezultatima rada svake ekipe, ujedinjenih kroz središnju izložbu s popratnim katalogom.

Rok prijave: 10. srpnja, 2016. 

Više informacija možete pronaći ovdje