Elegant kao ALUternativa

 

20/09/2021

Minimalizam, uske, ravne linije i elegancija. Dizajn koji biste uzalud tražili u drugim PVC profilima pronađite u nagrađivanom prozoru Elegant. Taj prozor nudi alternativu aluminijskim profilima, a istovremeno zadržava sve značajke PVC-a.

PVC profili tvrtke Deceuninck su pravi izbor kada tražite izuzetno inovativna rješenja u PVC stolariji. Njihov nagrađivani prozorski profil Elegant ima jezgru od recikliranog PVC-a i u potpunosti se može reciklirati. Uz to, predstavlja ekološku i ekonomsku alternativu aluminijskim prozorima, a istovremeno zadržava sve značajke PVC-a. Tako je Elegant postao optimalni prozorski profil za uistinu svačiji ukus.

Osim što je Elegant savršena alternativa aluminijskim prozorima, ima izvrsnu toplinsku izolaciju od čak Uf 0.88 W/m2K i nenadmašnu izdržljivost. Njegov minimalistički dizajn s izuzetno uskim vanjskim rubom profila oduševit će i one najzahtjevnije. Veliki prozori do 2,5 metara visine omogućuju prostore obasjane prirodnom svjetlošću, a trendovske boje i siva baza profila naglašavaju njegov metalik izgled. Tako ćete kao arhitekti na raspolaganju imati ekološku alternativu aluminijskim prozorima koja omogućuje elemente u visini prostorije, a s druge strane udovoljava zahtjevima suvremene arhitekture.

Revolucionarni dizajn PVC profila Elegant okrunjen je najvećim priznanjima struke - 2019. godine RedDot Award kao pobjednik u kategoriji “Dizajn proizvoda” i German Design Award u kategoriji “Special Mention”. Godinu dana kasnije, Elegant je dobio zasluženo priznanje od strane priznatog njemačkog stručnog časopisa Bauelement & Technik kao “Proizvod godine 2020” u kategoriji “Prozori”.

Deceuninck i koncept energetski učinkovite gradnje

Osim brojnih osvojenih nagrada u Deceunincku se mogu pohvaliti svojim ekološkim poslovanjem. Posebice u vremenima kada je više nego ikad bitna zaštita okoliša. Zalažu se za čisti okoliš i zbog toga se drže jasnih načela. S jedne strane identificiraju i smanjuju izvore zagađenja okoliša, a s druge strane sve što proizvode ekološki je održivo. Upravo to za cilj imaju zgrade i kuće gotovo nulte energije.

Zgrade gotovo nulte energije smanjuju potrošnju energije i emisije stakleničkih plinova kroz čitav svoj životni vijek. U gradnji koriste reciklirane građevinske materijale i uvelike smanjuju otpad. Nastoje što manje utjecati na okoliš i upravo time se vodi tvrtka Deceuninck. Do sada je Deceuninck opremio nebrojene objekte kod kojih su korisnici prepoznali vrhunsku kvalitetu, moderan dizajn i održivost proizvoda. Posebno je važno istaknuti da se u Deceunincku ističu s visokotehnološkim dostignućima i imaju jasan fokus na poštivanje najviših ekoloških standarda.

Deceuninck među prvima prepoznao važnost cirkularne ekonomije

U svoj poslovni model, Deceuninck uklapa cirkularnu ekonomiju. Ona predstavlja puno širi pojam od samog recikliranja. Osim što su njihovi proizvodi dizajnirani na način da budu 100% reciklirajući, čitav proizvodni proces baziran je na savjesnom i efikasnom korištenju materijala. To rezultira konstantnim povećanjem udjela recikliranih materijala u novim proizvodima, a na tome bi im mnoge tvrtke mogle zavidjeti.

Preko 80% otpadnog materijala stavlja se u proces recikliranja i ponovnog korištenja sirovina. Neprestano ulažući u alate za povećanje postotka recikliranih materijala, Deceuninck štedi 90% energije u ponovnoj proizvodnji sirovina. Time potvrđuju da je PVC itekako održiv i za budućnost siguran materijal za građevinsku industriju.

Posvećenost ekonomiji i mogućnost recikliranja PVC profila Deceuninck izdvaja od drugih, a zbog toga su i dobili priznanje - certifikat EuCertPlast i oznaku VinylPlus za održive proizvode i proizvodne procese.

Ekološki prihvatljivi i održivi proizvodi

U Deceunincku su s razlogom stavili poseban naglasak na ekološki prihvatljive i održive proizvode. Plastika i okoliš globalne su teme kojima se pridaje posebna pozornost stoga su odlučili našoj planeti osigurati sigurnu budućnost. Aktivno se zalažu za reciklažu plastike te odgovorno i održivo korištenje PVC-a. 

Za proizvodnju Deceuninck profila koriste samo bezolovne stabilizatore i ta rješenja su primjer kako na temelju intenzivnog istraživanja i dugogodišnjeg iskustva dolaze do razvoja održivih PVC sustava za prozore i vrata, zidne i krovne obloge, kao i dizajn terasa i uređenje okoliša.Tvrtka Deceuninck redovito promiče održive poslovne prakse i trudi se za ostvarenje napretka na ekološkoj, ekonomskoj i društvenoj razini.

Više informacija saznajte na: https://elegant.deceuninck.com/hr/