Konferencija BuildUp 2019

17/09/2019

Portal Gradnja 16. listopada 2019. organizira u Beogradu (Bulevar despota Stefana 115) svoju prvu konferenciju, a tema je Digitalna gradnja.

Četvrta tehnološka revolucija stiže i u građevinarstvo i arhitekturu. Zato je glavna tema konferencije BuildUp 2019 vezana za digitalizaciju u području arhitekture, projektiranja i izgradnje. Budući da veliki broj domaćih biroa vodi bitku s implementacijom novih tehnologija i digitalizacijom poslovanja, na ovoj konferenciji će steći nova iskustva, poznanstva i saznanja pomoću kojih će prelazak na nove tehnologije biti brži, lakši i bezbolniji.

Konferencija BuildUp 2019 – Digitalna gradnja namijenjena je arhitektima, građevinskim inženjerima, studentima i profesorima, odnosno, svim profesionalcima i entuzijastima iz područja arhitekture, građevinarstva i prodaje nekretnina.
 
Prva tema konferencije BuildUp 2019 je Vrli novi BIM svijet koja se tiče implementacije BIM okruženja u svakodnevnom projektiranju. 
Tema Proptechom ću te, proptechom ćeš me bavi se digitalnim tehnologijama u prodaji i posredovanju nekretnina. Saznajte kako VR i izmijenjena realnost mijenja korisnički osjećaj!
Posljednja tema, Digitalni komfor bavi se pametnim sistemima i internetom. 
 
Od relevantnih imena iz domaće i regionalne prakse iz prve ruke ćete čuti kako da implementirate nove tehnologije kojim će proces projektiranja, izgradnje, ali i prodaje nekretnina proteći lakše, a ujedno ćete moći da s njima razmijenite iskustva u neposrednom kontaktu.
 
Predavači:
 
Marko Dabrović iz zagrebačkog biroa 3LHD poznatog po nagrađivanim projektima poput Hotela Lone u Rovinju, slatkovodnog akvarija i muzeja rijeka u Karlovcu te Spaladium Arene u Splitu, pokazat će kako je BIM postao nezaobilazni alat u projektiranju vrhunske arhitekture.
 
Zoran Petrović iz beogradskog ArtifexPro pokazat će zašto je BIM neophodan u arhitektonskoj i građevinskoj praksi, kako da lakše prođete kroz implementaciju i na koje sve zamke možete naletjeti prilikom prelaska na novo softversko okruženje.
 
Nebojša Zaklan iz novosadskog Case 3D pokazat će najsuvremenija Proptech rješenja za vizualizaciju i predstavljanje nekretnina kroz virtualnu realnost i izmijenjenu stvarnost.
 
Vedran Jukić iz zagrebačkog biroa SODAarhitekti od kojeg će publika saznati kako projektirati kuće u BIM okruženju, koje su prednosti takvog rada ali i poteškoće.
 
Dr Ana Nikezić s Arhitektonskog fakultetu u Beogradu govorit će o tome kako četvrta tehnološka revolucija preoblikuje naš stil života i naše stambene potrebe.
 
Bojan Tepavčević iz Centra za digitalni dizajn pokazat će kako napredna softverska rješenja sama mogu da riješe funkciju jednog stambenog prostora.
 
Gordana Radonić iz Graphisofta podijelit će svoja iskustva implementacije BIM alata u biroima različite veličine i formata.
 
Koliko je BIM važan za svakodnevnu praksu pokazat će Igor Peško iz BIM Srbija, dok će Veljko Janjić iz Bexel d.o.o. pokazati svu moć softverskih rješenja iz domaće radinosti. Olga Mirković Maksimović iz Nekretnine.rs govorit će o prednostima digitalne agencije za nekretnine i pogodnostima Proptech alata u pronalaženju idealnog stana.
 
Na konferenciji će se predstaviti i Bojana Cicmil iz firme Hörmann sa svojim rješenjima za BIM objekte. Milutin Mitrović iz firme Schneider Electric pokazat će najsuvremenija rješenja po pitanju sistema pametnih kuća, dok će Žolt Ivanović iz hiCAD-a predstaviti prednosti ArchiCAD softverskog rješenja.
 
Više informacija o konferenciji BuildUp 2019 pronađite ovdje.