LG i Foster + Partners na Milano Design Weeku

 

11/04/2019

Zagreb, 10. travnja 2019. – Umjetnička instalacija Redefining Space koja privlači pažnju posjetitelja ovogodišnjeg Milano Design Weeka – jednog od najpoznatijih i najvećih događaja koji slave dizajn – nastala je suradnjom LG Electronicsa (LG) i renomirane kompanije za arhitekturu i industrijski dizajn Foster + Partners. Instalacija naglasak stavlja na jedinstvene televizore sa zaslonom na izvlačenje LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9), odnosno na prožimanje tehnologije i prostora.
 
LG-ev OLED televizor sa zaslonom na izvlačenje, premijerno predstavljen na sajmu CES 2019, redefinira odnos između televizora i prostora u kojemu se nalazi te služi kao podsjetnik LG-eve predanosti inovacijama u području dizajna. Cilj same filozofije dizajna OLED televizora sa zaslonom na izvlačenje je da se nenametljivo uklopi u prostor u kojemu se nalazi bez uobičajenog postavljanja televizora na ili uza zid, ali i da u ovom slučaju posluži kao katalizator instalacije izložene na Milano Design Weeku. Poznata britanska kompanija Foster + Partners blisko je surađivala s LG-em tijekom razvoja OLED televizora sa zaslonom na izvlačenje kako bi dizajnirali vanjsku geometriju i završnu obradu proizvoda, ali i specifičnu unutarnju mehaniku.
 
Instalacija Redefining Space demonstrira mogućnosti integracije televizora LG SIGNATURE OLED TV R u središnjem dijelu prostora. Također, ona predstavlja trodimenzionalnu interpretaciju koja prikazuje kako se svjetlo, tehnologija i dizajn isprepliću u nove prostorne mogućnosti s televizorom koji mijenja oblik pritiskom gumba. Spajanjem apsolutnog kontrasta i prirodnih boja s realističnim zvukom Dolby Atmos, OLED televizor sa zaslonom na izvlačenje gledatelje, ali i posjetitelje Milano Design Weeka vodi na vizualno i slušno putovanje.
 
Cilj instalacije je da istovremeno predstavlja i stambeni prostor i galeriju. Naime, LG-ev futuristički televizor transformira prostor koji u jednom trenutku može biti kućno kino s velikim zaslonom (pri korištenju opcije Full View), a u drugom trenutku taj isti prostor postaje izložbena galerija jer se zaslon uvuče u bazu od brušenog aluminija (pri korištenju opcije Zero View). Svjetlost koja se probija kroz izreze zidova instalacije oponaša način na koji sunčeva svjetlost mijenja položaj i intenzitet tijekom dana – čime se postiže dojam stvarnog prolaska vremena. Zaslon televizora se izvlači kad je okruženje svijetlo i puno zvukova te nestaje kad su svjetlo i zvuk prigušeni kako bi dočarao način na koji se LG-eva tehnologija prilagođava životnom ritmu.
 
Posjetitelji ovogodišnjeg Milano Design Weeka mogu doživjeti instalaciju Redefining Space s LG-evim jedinstvenim televizorima do 14. travnja (Superstudio Più u Milanu, Italija).
 
O kompaniji LG Electronics Home Entertainment
 
Kompanija LG Electronics Home Entertainment globalni je lider u segmentu televizora, AV sustava, monitora, projektora i prijenosnih računala. Kompanija je priznati inovator u industriji za svoje vodstvo u proizvodnji OLED televizora koji su donijeli revoluciju u kategoriju premium televizora. LG je predan poboljšanju života korisnika s inovativnim proizvodima za kućnu zabavu na čelu s vodećim OLED televizorima i nagrađivanim NanoCell televizorima koji imaju sposobnosti umjetne inteligencije. Za dodatne informacije posjetite www.LG.com