LIS zidni instalacijski sustav tvrtke Laufen

 

08/06/2021

Rješenja ispred i iza zida iz jednog izvora: LIS zidni instalacijski sustav tvrtke Laufen
 
Instalacijski sustav LIS iz Laufena osigurava vrhunsku kupaonicu iz jednog
izvora - ispred i iza zida. To se posebno isplati u komercijalnoj gradnji, jer pojednostavljuje postupak gradnje jer je od strane proizvođača potrebna samo jedna kontaktna osoba. Uz to, LIS pruža sigurnost da će instalacija proći jednostavno, jer se komponente iza zida i elementi dizajna ispred njega savršeno uklapaju.
 
Instalacijski sustav Laufen (LIS) pogodan je za gotovo sve građevinske sustave u suhim, mokrim i zidanim konstrukcijama. Samonoseći čelični okvir omogućava slobodu prilikom dizajna kupaonice dok se kvalitetnom tvorničkom izradom osiguravaju standardizirane dimenzije koje olakšavaju planiranje vremena i troškove izvedbe. Ujedno pruža sigurnost uz jamstvo i usklađenost s relevantnim industrijskim standardima (EN14055 klase 1 i 2). Vrijeme ugradnje i podešavanja je smanjeno, jer je za ugradnju i podešavanje zidnog elementa potrebna samo jedna osoba.
 
Budući da osim vodoinstalatera i keramičara nisu potrebni drugi stručnjaci, smanjuje se mogućnost greške. Krajnji korisnik s druge strane ima samo jednu kontakt osobu i usluga se pruža iz jednog izvora - u pravilu od sanitarnog i kupaonskog stručnjaka. Zadovoljstvo za krajnjeg korisnika što instalacija pomoću LIS-a znači da se stvara manje buke, prašine i prljavštine.
 
Kompletan sustav za gotovo svaku primjenu
Instalacijski sustav Laufen nudi rješenja za umivaonike i bidee od švicarskog stručnjaka za kupaonice, te za zidne i stojeće WC-e. Također se lako može kombinirati s Laufenovim inovativnim WC-om s funkcijom bidea Cleanet Riva i Cleanet Navia, jer za njih postoji zasebni element koji također ostavlja otvorenom mogućnost naknadne ugradnje WC-a s funkcijom bidea. Svi elementi za WC-e imaju vodokotlić s dvostrukim ispiranjem koji štede vodu gdje te se može podesiti na ispiranje od 6/3 litre, 4  4,5/3 litre i 4/2 litre
 
Odgovarajuća aktivacijska tipkala dostupna su u različitim bojama: mat krom, sjajni krom, bijela, mat crna. Za javne prostore je dostupna izvedba od nehrđajućeg čelika koji je otporan na habanje. Uz sve navedeno u ponudi su i dvije verzije senzorskih staklenih tipkala u crnoj i bijeloj boji. Sva tipkala karakteriziraju elegantan i bezvremenski dizajn, trajnost i jednostavnost čišćenja.
 
Laufen također nudi različite opcije za pisoare. Tvrtka isporučuje unaprijed konfigurirane elemente za pisoare bez integrirane senzorske aktivacije ispiranja, za pisoare s integriranom senzorskom aktivacijom i za pisoare za koje ne treba voda. Također je dostupna opcija s upravljačkom kutijom za IR senzore. Napredna mrežna verzija sadrži Bluetooth modul za podršku i podešavanje postavki putem aplikacije SmartControl (iOS i Android).
 
Dio isporuke za sve zidne elemente uključuje građevinski zaštitni set koji štiti priključne armature od slučajnih oštećenja tijekom radova.
 
Laufen je razvio LIS sustav za ugradnju za sve primjene u kojima umivaonici, wc školjke, tuševi, bidei ili pisoari švicarskog stručnjaka za kupaonice moraju biti instalirani brzo, sigurno i ekonomično.
 
Fotografije: Laufen