Projekt 50/68 Slike utopije

14/03/2018

U okviru EU projekta CreArt, HDLU će i ove godine obilježiti Europski dan kreativnosti (21. ožujka) i to izvedbom projekta 50/68 Slike utopije.
Autor projekta Marko Pašalić projekt je zamislio kao obilježavanje jubileja 1968.
Petero renomiranih hrvatskih umjetnika; Miran Blažek, Tea Hatadi, Kata Mijatović, Vlatko Vincek i Dino Zrnec predstavit će javnosti svoj doživljaj i interpretaciju kroz umjetničke intervencije na lokaciji Filozofskog fakulteta u Zagrebu u srijedu 21. ožujka.
 
Projekt želi potaknuti mlade na promišljanje, istraživanje i kreativnost, stoga su aktivirane studentske snage dvaju zagrebačkih fakulteta, Filozofskog i TVZ-a.
Istraživačkim radom, djeluju studenti Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta, pod mentorskim vodstvom i koordinacijom dr. sc. Sanje Potkonjak i dr. sc. Nevene Škrbić Alempijević, a kreativnim dizajnerskim idejama uključuju se studenti dizajna vizualnih komunikacija Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, pod mentorskim vodstvom i koordinacijom predavačice Vesne Uglješić.
 
Organizatorima je cilj približiti ideje suvremene umjetnosti što širem krugu javnosti, te će u tom smislu tog dana, mjesto zbivanja Filozofski fakultet, biti poprište razmjene znanja o umjetnosti i znanosti,  i prije svega, aktivacije zajednice!
Publici će se omogućiti doživljaj putem vođenih tura kroz mjesta umjetničkih intervencija, i popratna izlaganja sudionika dat će lakši uvid, razumijevanje i edukaciju građanima.
Rezultati projekta planiraju se predstaviti na stručno-znanstvenom skupu  25. svibnja 2018. godine.