Tjedan dizajna Zagreb 2016 od 3. do 8. svibnja u Laubi!

03/05/2016

3. Tjedan dizajna Zagreb“, najveća manifestacija posvećena dizajnu u Hrvatskoj, ove godine održava se od 3. do 8. svibnja sa središtem u Laubi i, susjednoj zgradi, Haubi. Regija partner bit će nordijske države, a svaki dan #tdzg2016 posvećen je drugoj temi te nudi zanimljive i bogate sadržaje, poput domaćih i međunarodnih izložbi namještaja, proizvoda i projekata, konferencija, panela i mini događanja u centru grada. U petak, 6. svibnja, po prvi puta organiziramo Noć dizajna na više od trideset lokacija diljem Zagreba. Ove godine #tdzg2016 ima i dobrotvorni karakter te pomaže udruzi Europa Donna prikupiti sredstva za aparat za intraoperativno zračenje.

3. Tjedan dizajna Zagreb“ (#tdzg2016) će se održati pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića, Turističke zajednica Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore na više od 4.000 m² u Kući za ljude i umjetnost Lauba i susjednoj zgradi Hauba. Partner regija #tdzg2016 bit će nordijske države - Danska, Finska, Norveška, Švedska čiji dizajneri sudjeluju u #tdzg Izložbi nordijskog dizajna gdje će predstaviti inovativne proizvode i zasigurno privući pozornost domaćih zaljubljenika u dizajn, te s njima izmijeniti svoja iskustva.

Po prvi puta održat će se Noć dizajna, u petak 6. svibnja, te će dizajn zaživjeti u cijelome gradu – na više od trideset partner lokacija gdje će se održavati promo događanja, kokteli, predavanja ili posebne prodajne akcije. Povrh toga, u ulici Augusta Cesarca, kod Europskog trga, biti će izložena Glamping kupola (engl. glamurous camping, glamurozno kampiranje), projekt u suradnji sa kupole.hr, a koja će biti u potpunosti opremljena namještajem i uporabnim predmetima domaćih tvrtki. Kao i svake godine, #tdzg2016 će okupiti veliki broj stručnjaka iz područja dizajna, koji će podijeliti svoja iskustva o ulozi dizajna u pokretanju gospodarstva.

S obzirom na velik broj sadržaja i brojna događanja koja su najavljena za ovogodišnji Tjedan dizajna, direktori Tina Marković i Daniel Tomičić istaknuli su Očekujemo da ovaj #tdzg2016 bude još veći od prethodnih. Svake godine povisujemo ljestvicu, a ova godina donosi bogatstvo sadržaja. Obavezno posjetite sve #tdzg Partner lokacije i sudjelujte 6. svibnja na Noći dizajna, jer  smo spremili fantastičan program i popuste. Na konferenciju Auto(r) nam stiže dizajnerica automobila iz popularnog MINI-ja, rodom iz Rijeke - Ana Zadnik. #tdzg Market u Haubi nudi jedinstvenu priliku posjetiteljima da kupe dizajnerske proizvode po izrazito povoljnim cijenama. Dvije modne revije, Food dizajn program, gdje ćemo printati hranu 3D printerom, brojne premijere, nagradne igre, a naravno tu je zabavni program nakon 21,00 sat, za druženje i opuštanje.

Dodatni razlog da ne propustite Tjedan dizajna ove godine jest suradnja #tdzg2016 i udruge Europa Donna. U suradnji sa Europa Donna udrugom prikupljat će se novac za kupnju aparata za intraoperativno zračenje, tako da će posjetitelji na našim označenim lokacijama tijekom #tdzg moći donirati novac za kupnju ovog aparata koji spašava živote.

Dnevni raspored događanja pratite na Facebook i web stranicama Tjedna dizajna.