Umjetnik na odmoru 2015 / Izložba Gorgona

Adoracija Kniferu

27/08/2015

U subotu 5. rujna u 20 sati, na 2. katu Muzeja suvremene umjetnosti otvaraju se izložbe Umjetnik na odmoru 2015. i Gorgona.

Izložba Umjetnik na odmoru 2015.  predstavljanje je umjetnika koji su ove godine sudjelovali na istoimenome projektu u organizaciji Instituta za istraživanje avangarde, zajedno s Kolekcijom Marinko Sudac, tvrkom Valamar Riviera d. d. i Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.
Ovo se izložbom hrvatskoj publici žele predstaviti umjetnici koji su sudjelovali na projektu i radovi koje su napravili tijekom projekta.

U sklopu Projekta svake se godine održava jednodnevna izložba. Tako je ove godine 20. srpnja 2015. otvorena izložba umjetničkih djela i dokumentacije grupe Gorgona, najpoznatije neo-avangardne grupe na ovim prostorima, koju su činili Julije Knifer, Josip Vaništa, Đuro Seder, Marijan Jevšovar, Ivan Kožarić, Miljenko Horvat, Dimitrije Bašičević Mangelos, Matko Meštrović i Radoslav Putar. Kustos izložbe u Poreču je bio Ješa Denegri, a u Zagrebu će biti predstavljena u proširenom izdanju.

Na otvorenju 5. rujna 2015. g. bit će predstavljena knjiga uglednog povjesničara umjetnoti Ješe Denegrija Prilozi za drugu liniju 3. 

Svojim performansima će se predstaviti umjetnici Miloš Šejn i Milan Adamčiak.

U sklopu izložbe u četvrtak, 10. rujna 2015. u 19 sati u Oris Kući arhitekture održat će se i predavanje Željka Kipkea Drugo lice Gorgone.

Organizatori:

Institut za istraživanje avangarde
Kolekcija Marinko Sudac
Valamar Riviera d.d.

Muzej suvremene umjetnosti Zagrebu
Turistička zajednica grada Poreča
Medijski pokrovitelj: Večernji list.

Više informacija o događanju pronađite ovdje.