VELUX predstavlja novi model kupole za ravne krovove

 

14/12/2021

VELUX predstavlja novi model kupole za ravne krovove

Više od 80 godina VELUX grupa promovira ideju dovođenja dnevne svjetlosti u prostore ispodkrova. Predstavljanjem novog modela VELUX kupole sada prvi puta donosi rješenje i za nenastanjene,negrijane objekte. Proizvod je idealan za industrijske objekte, skladišta, garaže ili razne vrste spremišta kojima je potreban dotok dnevnog svjetla i svježeg zraka ispod ravnog krova.

VELUX Kupola je dostupna u 10 različitih dimenzija od 60x60 cm do 200x100 cm za krovove nagiba od 0° do 15°. Neprozirna kupola, osim što nije osjetljiva na ogrebotine i prljavštinu, jednostavno se održava i čisti, a sloj na površini kupole štiti od pregrijavanja i pomaže u održavanju ugodne klime u zatvorenom prostoru. Zvučna izolacija od vanjske buke je do 22 dB.

Kod kupnje izvođači mogu birati između fiksnog i ventiliranog modela donjeg elementa kupole. Ventilirana verzija uključuje i 230 V motor. Također, pokrovni element može biti dvoslojni ili troslojni i proizveden od akrila ili polikarbonata. Dobra vijest za izvođače je i da se VELUX kupole jednostavno ugrađuju, zamjenjuju ili nadograđuju. Proizvod je dostupan putem VELUX prodavatelja, a za više informacija posjetite www.velux.hr