Vikend s Orisom u Dubrovniku: Predstavljamo predavače - Willem Jan Neutelings

 

20/03/2016

Predstavljamo vam predavače na Vikendu s Orisom u Dubrovniku!

Willem Jan Neutelings, dobitnik roterdamske nagrade Maaskant i gost-predavač na Sveučilištu Harvard zajedno s Michielom Riedijkom osniva arhitektonski ured sa sjedištem u Rotterdamu. 

Willem Jan Neutelings i Michiel Riedijk rade zajedno od 1992. godine. Partneri su u uredu Neutelings Riedijk Architecten sa sjedištem u Rotterdamu te su stekli međunarodnu reputaciju kao jedan od vodećih arhitektonskih ureda specijaliziranih za dizajn i realizaciju kompleksnih projekata javnih, komercijalnih i kulturnih objekata. Projektirali su brojna kazališta, koncertne i gradske dvorane, muzeje, knjižnice, hotele, sveučilišta i poslovne zgrade. Rad arhitektonskog ureda Neutelings Riedijk često karakterizira skulpturalna kvaliteta te razigranost forme i ukrasa istovremeno slijedeći jasnu racionalnost i kontekst.

Zbog javne prirode većine projekata ovog arhitektonskog ureda, Willem Jan Neutelings i Michiel Riedijk skulpturalni element vide kao način komuniciranja zgrade u svom urbanom i društvenom kontekstu. Projekti poput Aan de Stroom muzeja u Antwerpenu, Instituta za zvuk i sliku u Hilversumu, Prometnog fakulteta u Rotterdamu, knjižnica i kulturnih centara Arnhem i Amersfoort objavljivani su u brojnim međunarodnim arhitektonskim časopisima te su osvojili razne nagrade i nominacije.

O projektu Muzej Aan de Stroom u Belgiji pisali smo u Orisu 67, o čemu više možete pročitati ovdje.