Izložba MOLOZERO 3 Momenta uz audiovizualnu instalaciju M.G. K. MUSICA

 

10/09/2021

U srijedu 15. rujna 2021. u 19 sati, u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3) u Zagrebu, otvara se izložba Arhitektonskog ureda MOLOZERO: 3 Momenta uz audiovizualnu instalaciju M.G. K. MUSICA.

Isti dan, od 18 sati, na YouTube kanalu Oris Kuće arhitekture moći ćete pogledati i razgovor arhitekata Dine Krizmanića i Leonida Zubana s Bredom Bizjak.

Eurasia Tunnel – iGate Toll Plaza Structure, Istanbul, 2016.

Fotograf:  ©Avrasya Tüneli

MOLOZERO je arhitektonski ured kojeg su osnovali Dino Krizmanić i Leonid Zuban početkom 2020. godine u Puli. Dino Krizmanić diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a Leonid Zuban je diplomirao arhitekturu na Sveučilišnom institutu arhitekture u Veneciji (IUAV).

MOLOZERO radi na arhitektonskim projektima različitih veličina, tipologija i namjena. Nagrađivani su na više urbanističko arhitektonskih natječaja u zemlji i inozemstvu od kojih se posebno ističu crkva sv. Ane u Rijeci i ulazna struktura Eurasia tunela u Istanbulu (Turska).

Izložba prezentira i dokumentira dio ostvarenih projekata autora izložbe.

Sam fokus izložbe nije na pojedinačnim objektima, niti u odnosu arhitekture s  njezinim kontekstom te ne prezentira svu problematiku kojom se neizbježno bavi svaka izgrađena arhitektura, nego na polaznom konceptu kojega bilježi na kraju cjelokupnog procesa projektiranja i građenja.

Otvorenje izložbe održat će se sukladno Preporukama za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja javnih događanja i okupljanja, izdanim od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Izložbu možete pogledati do 2.10.2021. godine.

 

SPONZORI

 

POKROVITELJI