Otvorenje izložbe Ariane Herceg Posljednje oaze (plava izložba)

06/04/2022

U utorak 5. travnja 2022., u 19 sati u Oris Kući arhitekture, otvara se izložba Ariane Herceg: Posljednje oaze (plava izložba).

U vremenu nesagledive virtualne mreže slika se percipira na nov način, a što je jedan od velikih izazova slikarstvu. Već prvi pogledi na slike ciklusa Posljednje oaze Ariane Herceg trebali bi potaknuti na pozornost i zadržati profiliranog promatrača. Riječ je o ciklusu kojim se slikarica prvi put javno predstavlja, o radovima velikih formata na kojima prevladavaju različito naslikane površine plave boje.
Pronađena u poniranju u unutarnji svijet, priroda i njezine pojavnosti kod Ariane Herceg svedeni su na znak/ove. Umirujući i sanjarski beskraji plavih platana, podsjećaju nas na šutnje samoća, onih kratkih ili dugih tišina koje se pamte. Pokazuju nam širinu i jasnoću kazivanja drame plave boje talentirane slikarice čiju će dubinu stremljenja za izvorom moći potvrditi prava vremenska distanca.
Iz predgovora Nevenke Šarčević

O autorici:
Ariana Herceg rođena je u Zagrebu 1997. godine. Pohađala je školu Primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, te stekla naziv Slikarska dizajnerica 2015. godine.
Iste godine upisala je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, odsjek Slikarstvo. Tijekom svog obrazovanja na ALU sudjelovala je u raznim projektima i performansima. Iste godine je upisala magisterij Uljanog slikarstva na China Academy of Art u Hangzhou, ali zbog Covida19 morala je pauzirati studij, te je upisala diplomski na ALU. U Lipnju, 2021.godine diplomirala je Slikarstvo sa ALU pod vodstvom mentora Zoltana Novaka, te stekla zvanje Magistra slikarstva. Do sada je sudjelovala na nekoliko grupnih izložbi.
Izložba Posljednje oaze (plava izložba) je njena prva samostalna izložba.

Izložbu možete pogledati pon-pet 9-19 sati, sub i ned 10-19 sati.