OTVORENJE IZLOŽBE: BOŠKO BAJIĆ RETROSPEKTIVA: SLIKARSTVO-GRAFIKE-PROJEKTI

27/04/2023

U utorak, 2. svibnja 2023., u 19 sati u Oris Kući arhitekture (Ulica kralja Držislava 3 u Zagrebu), otvara se izložba arhitekta Boška Bajića Retrospektiva: Slikarstvo-grafike-projekti

 

Posebne osobe nas zaduže, ostaju sa nama zauvijek, pa i kada više nisu tu…

Retrospektivom radova Boška Bajića želimo trajno zabilježiti te otkriti javnosti njegov doprinos arhitekturi i slikarstvu na ovim prostorima.

O autoru:

Boško Bajić rođen je 1935. godine u Gerovu (Gorski kotar). Od najranijeg djetinjstva pokazuje izrazitu sklonost vizualnom izražavanju, o čemu svjedoči sačuvani crtež kojeg je naslikao sa svega četiri godine.

Predratno i ratno razdoblje života obilježavaju selidbe obitelji za poslom; od Slavonije, preko Podsuseda, do Zagreba gdje završava srednju tehničku školu (danas muzej Mimara). Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1962. godine, a 1971. godine polaže stručni ispit pred predsjednikom ispitne komisije, arhitektom Stjepanom Planićem.

Profesionalnu karijeru započinje iste godine u Zagrebprojektu - urbanističkom birou u Krapini, gdje projektira niz poslovnih i privatnih objekata, industrijskih pogona te osnovnu školu u Pregradi. 1973. godine stupa na funkciju glavnog projektanta u arhitektonskom birou Croatiaplan u Zagrebu, gdje radi do umirovljenja.

Uz bogatu karijeru u arhitekturi, Boško Bajić je u slobodno vrijeme stvarao i zanimljiva likovna djela.  Stvarao je do duboke starosti,  a 2020. godine je preminuo u 85. godini života.

Izložbu možete pogledati do 13. svibnja 2023.

Radno vrijeme Oris Kuće arhitekture:  PON-PET  9 - 17; SUB 10 - 13 sati.