OTVORENJE IZLOŽBE: REWILDING VELEBIT - FOTOGRAFIJE DIVLJINE

24/11/2023

U utorak 5. prosinca 2023. u Oris Kući arhitekture (ul. Kralja Držislava 3) u 18 sati otvara se izložba pod nazivom Rewilding Velebit - Fotografije divljine. Izložba će predstaviti bogatstvo velebitske divljine: sisavce, prašume, prekrasne pejzaže, divlju prirodu itd.

Rewilding Velebit zaklada neprofitna je organizacija osnovana u svrhu promicanja povratka održivoj divljoj prirodi i podizanja svijesti o potrebi očuvanja divljeg svijeta na Velebitu, ali i u drugim regijama Hrvatske. Rad Zaklade usredotočen je na aktivnosti stvaranja prirodnog koridora za divlje životinje na Velebitu te na zaštitu prirodnih ekoloških procesa i trofičkih odnosa na velikim površinama.

Rewilding je inovativni pristup očuvanju i obnovi prirode kojim se želi revitalizirati prirodne procese i time obnoviti ugrožene ekosustave i područja te zatim prepustiti prirodi da se pobrine sama o sebi.

Na otvorenju izložbe posjetitelji će moći razgovarati s nekim od autora fotografija te predstavnicima Zaklade. Autori fotografija su Nino Salkić, Goran Šafarek, Daniel Allen i Vedran Slijepčević.

Više o izložbi pročitajte na webu i mrežama:

https://rewilding-velebit.com/hr/          

https://www.facebook.com/RewildingVelebit

https://www.instagram.com/rewildingvelebit/

Izložbu možete pogledati do ponedjeljka, 11. prosinca 2023. godine.