Otvorenje izložbe: TEA LOVRIĆ Korelacije

20/06/2024

Pozivamo vas na otvorenje samostalne izložbe Tee Lovrić - Korelacije, koje će se održati 27. lipnja u 19 sati u Oris Kući arhitekture, u organizaciji Kolekcionarta. Grafičarka i slikarica Tea Lovrić jedna je od 15 umjetnika na Kolekcionartovoj digitalnoj platformi, čija je misija umjetnost učiniti pristupačnijom, i putem weba, društvenih mreža i umjetničkih događanja predstaviti hrvatske umjetnike mlađe i srednje generacije što široj publici.

Dvanaest slika (akrili na platnu) i devetnaest grafičkih listova (kombinirana tehnika dubokog tiska: bakropis i akvatinta) čini ciklus radova Korelacije. Polazišna točka ovog ciklusa bile su temeljne ljudske emocije: sreća, tuga, ljutnja i strah, no - kako umjetnica sama priznaje - brzo je došlo do napuštanja ove ideje, zbog nemogućnosti pomirenja vlastitih preferenci i razmišljanja o boji s već ustanovljenim znanjem o njenom utjecaju na pojedinca. Autorica, stoga, “pušta svakom novom danu da bude inspiracija za razvoj vlastite koloritske elokvencije i likovnog rječnika”.

Tea Lovrić rođena je 1997. godine u Bjelovaru, gdje završava Opću gimnaziju. Godine 2018. započinje školovanje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Grafički odsjek. U lipnju 2024. godine u klasi prof. dr. art. Roberta Šimraka završila je diplomski studij na istom odsjeku. Izlagala je na nekoliko izložbi, od kojih izdvajamo izložbu Fuzija u sklopu Laubinog ciklusa izložbi mladih umjetnika Šalji dalje (2021.), te skupnu izložbu Plavo u organizaciji HDLU-a Istre u Puli 2022. godine. Sudjeluje u projektima oslikavanja javnih prostora, te se bavi ilustriranjem glazbenih albuma i literarnih djela.

Izložba će se moći pogledati do nedjelje, 30. lipnja - u petak od 10-19 sati, te u subotu i nedjelju od 11-14 sati.