Predavanje Dinko Kovačić: SPLIT 3 - moja sjećanja

14/11/2018

U srijedu, 21. studenog 2018., u 19 sati u Oris Kući arhitekture održat će se predavanje akademika i arhitekta Dinka Kovačića pod nazivom SPLIT 3 - Moja sjećanja

Oris Kuća arhitekture poziva vas na predavanje prof. Kovačića koji će govoriti o vremenu kada su gradili kuće i kovali radost, o demografskom prasku, o prijateljstvu prostora i ljudi, o istini u betonu i betonskim bićima, o nastojanju kako pomoći ljudima u okolnostima nadirućeg otuđenja, o utopističkoj bajci El Dorado u gradu Splitu, o tome kako je Split 3 želio biti Grad i kako to nikada nije postao, o tome kako je završilo i s kojim posljedicama.
 
Akademik Dinko Kovačić rođen je u Splitu 1938. Gimnaziju je završio u Splitu 1957. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1963. Od završetka studija radi kao odgovorni projektant u projektnim biroima Tehnogradnja i Lavčević u Splitu, a 1979. prelazi u Zavod za arhitekturu – Arhitektonski fakultet Zagreb. Pored rada na projektiranju, dugogodišnji je član savjeta za urbanizam grada Splita. Bio je član više žirija na javnim i gradskim natječajima, te član ocjenjivačkog suda za nagradu Borbe i Vladimira Nazora. Od početka školske godine 1994/95. angažiran je kao redoviti profesor na Arhitektonskom fakultetu gdje predaje Zgrade za turizam i slobodno vrijeme. Vodi grupu studenata devetog semestra na integralnom radu i mentor je za diplomski rad. Voditelj je ljetne škole – Brač, koju organizira Arhitektonski fakultet iz Zagreba. Za svoj rad dobio je niz javnih priznanja i nagrada. 2006. godine primljen je u Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU) kao redoviti član.