Predavanje Rok Jereb & Blaž Budja

14/03/2023

U utorak 21. ožujka 2023., u 18 sati u Oris Kući arhitekture (Ulica kralja Držislava 3 u Zagrebu), pridružite nam se na predavanju slovenskih arhitekata Roka Jereba i Blaža Budje.

Ured Jereb in Budja arhitekti su 2007. godine osnovali diplomanti ljubljanskog Fakulteta za arhitekturu  Rok Jereb (1975., Ljubljana) i Blaž Budja (1975., Kranj). Arhitektonsko projektiranje biroa usmjeravaju: uklopljenost u lokalni okoliš, kontekst prostora, briga o materijalu i detalju te osobito pažnja prema korisniku.

S mišlju da kvalitetna arhitektura nije tek stvar prestiža već da je takva arhitektura društveno odgovorna, nastoje ostvariti optimistički usmjerena prostorna rješenja. Arhitekti ostvaruju projekte čija je namjera savladavanje kako velikog tako i malog mjerila. Promišljena i detaljno razrađena arhitektura i urbanizam su osnovni principi pri izradi projekata, koji između svih mjerila i ciljeva na prvo mjesto postavljaju čovjeka, okoliš, funkcionalnost arhitektonskog ostvarenja kao i kvalitetan odnos s investitorom.

Za svoj rad su Jereb i Budja između ostalog primili Plečnikovu medalju, Plečnikovu nagradu, Zlati svinčnik (Zlatna olovka) za odličnu realizaciju te su bili nominirani za Europsku nagradu Mies van der Rohe. Primili su i nagradu Prešernove zaklade za 2021. godinu.

SPONZORI