Predstavljanje monografije i izložba Peruška Bogdanića

24/06/2022

U utorak 28. lipnja 2022. godine u 19 sati u Oris Kući arhitekture (Ulica kralja Držislava 3 u Zagrebu), održat će se predstavljanje monografije Peruška Bogdanića, akademskog kipara i profesora emeritusa na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Tom prilikom bit će izložene i skulpture Peruška Bogdanića.

O knjizi će govoriti Ive Šimat Banov, Zvonko Maković, Milan Bešlić, Branko Franceschi i Tomislav Buntak. Razgovor će moderirati Iva Koerbler.

Kipar Peruško Bogdanić rođen je 1949. u Starom Gradu na otoku Hvaru. Na akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je 1976. godine u kiparskoj klasi prof. Vjekoslava Rukljača. Studijski se usavršavao u SAD-u. Od 1996. do 2020. predaje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 1996. godine bio je mentor ljetnog studija kiparstva, a od 2002. do 2020. umjetnički voditelj Međunarodne studentske kiparske radionice "Montraker" u Vrsaru. Izlagao je na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu ostvario je značajnu pedagošku aktivnosti, a godine 2020. izabran je za profesora emeritusa Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovao je na brojnim kiparskim simpozijima i radionicama. Autor je skulptura u javnim prostorima u Zagrebu, Labinu, Kostanjevici na Krki, Sisku, Poreču i Edinburghu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. 

Izložbu možete pogledati do 02.07.