Promjena datuma: Promocija knjige Jelene Skorup Atomizirani hotel

24/06/2020

U srijedu, 1. srpnja u 19 sati, u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3) u Zagrebu, održat će se promocija knjige arhitektice Jelene Skorup naziva Atomizirani hotel: Novi tip hotelske arhitekture u revitalizaciji grada i krajolika, u izdanju ArTresor naklade. O knjizi će govoriti Karin Šerman, Zoran Boševski, urednica Katarina Horvat-Levaj i autorica Jelena Skorup.

Knjiga je prva cjelovita znanstvena obrada pojave novog tipa turističke arhitekture, proizašlog iz tipa hotel i nazvanog atomizirani hotel te njegova utjecaja na prostorni i kulturni kontekst.

Knjiga daje presjek od povijesnog razvoja turističkih praksi, turističkog teritorija i turističke arhitekture, odnosno hotela, vezanih kulturnih teorija i teorija turizma do recentnih zbivanja u tom tematskom području iz kojih se razlučuje pojava i definiraju značajke novog tipa.

Knjiga obrađuje lokacijske i razne druge kriterije za implementaciju novog arhitektonskog tipa, turističke arhitekture, kod revitalizacije povijesnog grada ili kulturnog krajolika.