Večeri u Orisu: KOLEKCIONART "Stvaranje tržišta za mlade vizualne umjetnike"

18/09/2024

Pridružite nam se u ponedjeljak, 23. rujna 2024. u 18 sati u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3) na predavanju Večeri u Orisu: Stvaranje tržišta za mlade vizualne umjetnike.

Kolekcionart.com je digitalna platforma specijalizirana za promociju vizualnih umjetnika mlađe i srednje generacije, i prodaju njihovih radova. Uz web i društvene mreže, koje smatraju iznimno bitnim kanalima za stvaranje nove (mlađe) publike, prisutni su i u svom fizičkom prostoru u Ulici kralja Zvonimira 7 (naši susjedi s druge strane Džamije), koji svakodnevno radi kao galerijski prostor, ali i mjesto održavanja izložbi i okupljanja zaljubljenika u umjetnost. U posljednjih godinu i pol dana od kada je Kolekcionart pokrenut, unijeli su novu dinamiku na tržište umjetnina, poglavito u sferi usustavljanja tržišta za mlade umjetnike, i aktivnim djelovanjem kroz digitalne kanale decentralizirali aktivnost kupnje umjetnina izvan samog Zagreba.

Pridružite nam se na još jednoj Večeri u Orisu, gdje će nam ekipa iz Kolekcionarta ispričati zašto su se uopće odlučili baciti u koštac s ovakvim pomalo riskantnim projektom, kako su “izgradili” sve kanale kroz koje djeluju i na koji način se time bave na dnevnoj bazi, što im je bitno kod prezentacije umjetnika, a od umjetnice Diane Trohar, koja je jedna od 15 umjetnika trenutno predstavljenih na platformi, čut ćemo što Kolekcionart donosi umjetnicima

Druge teme na agendi pokrit će rezultate prve godine djelovanja, saznat ćemo da li se od ovakvog posla može uopće živjeti, kao i koji su glavni izazovi i prepreke, te što nam sljedeće pripremaju u sezoni 2024/25. Imat ćete priliku i vidjeti umjetničke radove umjetnika s platforme, koji na jednu noć dolaze u Oris.

Nakon panela pozivamo vas da ostanete na druženju uz pjenušac!

Vidimo se!