Večeri u Orisu: KRIŽO KATINIĆ "Oprostiti ali ne zaboraviti - Fenomenologija opraštanja"

07/10/2024

Pridružite nam se u ponedjeljak, 14. listopada 2024. u 18 sati u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3) na predavanju Večeri u Orisu: Oprostiti ali ne zaboraviti - Fenomenologija opraštanja.

Zašto naslov: Fenomenologija opraštanja? Znači pregled pojava koje zahvaćaju različite aspekte opraštanja. Dakle, prije nego se upustimo u širinu tog pojma, pokušajmo si predstaviti neku vrstu unutarnjeg doživljaja, kojem bismo se mogli vratiti kao zajedničkom temelju, ali i uputiti se prema mogućim zaključcima, boljem i jasnijem razumijevanju opraštanja, nakon razmatranja pojedinih grana tog širokog stabla kroz slijedeće aspekte, odnosno teme: Praštanje najbližima, Bezuvjetno opraštanje, Nedovršeno opraštanje, Tko je „dobar čovjek?“, „Tko je u pravu, a tko u krivu?“, Učenje praštanja, Pomirenje i praštanje, Jednostrano praštanje, Pomilovanje, Samooprost.

Križo Katinić, prof. dr. sc. i dr. med. doktorirao je na temu egzistencijalne filozofije. Polja rada i interesa su egzistencijalna filozofija i psihoterapija, logoterapija, depresivni i anksiozni poremećaji, fenomenologija suvremenog života, sudbina pojedinca u zajednici i komunikacija (utjecaj globalizacije i medija na suvremeni život). Uz profesionalni i nastavni rad, javne nastupe, predavanja, tribine, intervjue, objavio je sljedeće knjige; „Mir u kliještima rata (1992), „Umrijeti za život, živjeti za smrt“ (2005), „Čarolija mora“ (2010), „Sve minute su bitne (2020), „Rasuti fragmenti postojanja“ (2024).

Nakon zanimljivog predavanja i rasprave, ostanite na druženju u ugodnoj atmosferi, uz degustaciju vina.

Ulaz na predavanje je slobodan.