VEČERI U ORISU: REKONSTRUKCIJA I DOGRADNJA OŠ K. Š. GJALSKOGA U ZAGREBU

24/01/2024

U ponedjeljak, 29. siječnja 2024., s početkom u 18 sati, u Oris Kući arhitekture (Ulica kralja Držislava 3, Zagreb) nastavljamo s cjelogodišnjim serijalom događanja - VEČERI U ORISU.
 
O PREDAVAČIMA:
Zoran Boševski diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u klasi prof. Nevena Šegvića. Godine 1986. završio je postdiplomski studij „Graditeljsko naslijeđe“ u Splitu, a potom odlazi u Rim te radi u studiju prof. Vitorie de Fea i Vincenza Cabiance. Godine 1990. osnovao je biro s pokojnim arhitektom Borisom Fiolićem pod nazivom „Studio Boševski i Fiolić“ u okviru kojega su realizirani njegovi najveći projekti. Dobitnik je nagrada Bernardo Bernardi (1991. s Milošem Pecotićem) i Drago Galić (1996. s Borisom Fiolićem). Od kraja 2017. godine radi u birou STUDIO OWL d.o.o. 
 
Željko Golubić diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radio je u arhitektonskom uredu „Studio Boševski i Fiolić“ (od 2007. do 2018.) gdje je bio uključen u vođenje projekata različitih mjerila i tipologija, a neke od njegovih istaknutih suradnji bile su na projektima: Makedonska pravoslavna crkva u Zagrebu, rekonstrukcija i dogradnja OŠ K.Š. Gjalskoga te uređenje Trga kralja Tomislava s tržnicom i društvenim domom u Puli. Višestruko nagrađivan na arhitektonsko urbanističkim javnim natječajima kao dio raznih autorskih timova. Radio je kao honorarni asistent na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (2007.-2010.) te je gostovao kao kritičar. Vlastiti ured osniva 2018. godine.
 
O ŠKOLI:
OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga (Zagreb) izgrađena je 1961. godine prema projektu arhitekta Željka Žlofa. Postojeća škola izgrađena je na umjetnom platou između Perivoja srpanjskih žrtava i Mlinarske ulice. Projekt je rezultat prvonagrađenog natječajnog rada iz 2007. godine kojim je bilo potrebno ostvariti rekonstrukciju postojeće škole te dogradnju s četiri nove učionice, knjižnicom i dvodijelnom sportskom dvoranom s pratećim sadržajima kako bi se u školi mogla organizirati jednosmjenska nastava.
 
Sugovornici predavanja: Mario Keča (ravnatelj škole) i Ljiljana Budiša (predstavnica roditelja).
 
Nakon zanimljivog predavanja i rasprave, ostanite na druženju u ugodnoj atmosferi, uz degustaciju vina.
Ulaz na predavanje je besplatan.
 
SPONZORI
 
     
     

PARTNER