VEČERI U ORISU: VIDEOBOX: IZA KULISA

22/11/2023

Večeri u Orisu nastavljamo s mladom autorskom ekipom koja će u ponedjeljak 27. studenoga 2023., s početkom u 19 sati u Oris Kući arhitekture (ul. Kralja Držislava 3, Zagreb) predstaviti svoj projekt Videobox: Iza kulisa. 
 
Videobox je humoristična web serija koja je u vrlo kratkom roku postigla uspjeh i ovacije među gledateljima te korisnicima YouTube platforme. Studenti Akademije dramske umjetnosti predstavit će i objasniti proces stvaranja serije te potaknuti dijalog o realizaciji projekta bez budžeta. 
 
„Gledatelji će imati priliku postaviti pitanja na koja još nismo odgovorili, a glavni fokus razgovora je upravo iskustvo rada u bez budžetnim uvjetima. Koje su prepreke na koje nailazimo, koji su korisni trikovi na setovima te kako izgleda kompletan razvoj priče koji od jedne situacije postane epizoda od pola sata?“
 
O seriji Videobox:
 
Serija prati živote trojice prijatelja – Ivora, Davida i Karla – dok se snalaze u ranim
dvadesetima. Ivor i David rade u second-hand trgovini Videobox, a Karlo, koji živi kat iznad,
je njihova najčešća mušterija koja nikada ništa ne kupuje. Kroz interakcije s kupcima i
međusobne razgovore, suočavaju se s neobičnim situacijama, vlastitim neuspjesima i
nesigurnostima, te proživljavaju romantična razočaranja i preokrete.
 
Videobox je krenuo 2022. godine s početnom epizodom “Ruka sudbine” koja je okupila prvu publiku i
dobila nagradu na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva. Nakon toga, na zimu je izašla
Božićna epizoda “Nova godina, stari ja” koju su popratili mnogi mediji, portali, HRT
te razne novine. Treća epizoda “Pola-pola” izašla je pred ljeto, a ove jeseni premijeru je doživjela četvrta epizoda: „Pseća posla.“
 
Serija je napravljena bez budžeta, a nastala je kao strastveni projekt četvorice mladih studenata Blank_filmskog inkubatora (kreativni inkubator audiovizualnih umjetnosti koji se bavi filmskom produkcijom, filmskim i medijskim radionicama te multimedijalnim projektima).
 
Autorski tim čine: Karlo Vorih, Marko Bičanić, Ivor Lapić i David Bakarić. 
 
Na Večerima u Orisu saznajte kako su četiri studenta Akademije dramske umjetnosti uz malo sreće, puno truda te raznih domišljatih rješenja – napravili uspješnu seriju.
 
Ulaz je besplatan, vidimo se!