XI. Zagreb Design Week

17/09/2024

Najveće događanje za dizajn u Hrvatskoj, XI. Zagreb Design Week, održat će se od 25. do 29. rujna 2024. u Jadran filmu. Kultni filmski studiji u Dubravi ugostit će festival dizajna koji otkriva ovaj novoobnovljeni prostor kao najzanimljivije mjesto za događanja u Zagrebu.

Tema ZGDW-a 2024. je „Breaking the Glass Ceiling“, u prijevodu „Razbijanje staklenog stropa: Revolucija dizajna“. Država partner je Italija i u suradnji s Veleposlanstvom Italije u Zagrebu organizira promociju talijanskog dizajna kroz izložbe, predavanja i filmske projekcije. Talijanski arhitekt Fabio Novembre zvijezda je ovogodišnjeg ZGDW-a. U subotu poslijepodne, održat će predavanje zajedno s Elenom Salmistraro i Chiarom Di Pinto.

Posebnost ovogodišnjeg izdanja niz je gostujućih izložbi. Četiri izložbe grafičkog dizajna dolaze iz Amerike. „World Design Capital Tijuana San Diego 2024“ predstavlja se izložbom „Percepción Peculiar“ o međusobnim kulturnim utjecajima i tipografijom „Transborder Typeface“ nastalom u suradnji s Tipografía México (TMX). Partner ZGDW-a za oba predstavljanja je Tijuana Design Week. Festival dizajna Local Chile predstavlja čileansku scenu izložbom „Sur Emergente“, a predavanje će održati Joaquín Béjares H., direktor festivala. Barcelona Design Week gostuje izložbom modnog dizajna iz serije „Sustainable Change“ — „Fashion for body diversity“

Program: https://bit.ly/3ZuVRcK

Ulaz na sva događanja je slobodan.