OTVORENJE IZLOŽBE ARS MEMORIAE

31/03/2023

Od 6. travnja do 26. svibnja 2023. u Veleposlanstvu republike Čile (dvorana Lenka Franulić) posjetite izložbu čileanske umjetnice Camile Mancille.  

Arhitektica (Australsko sveučilište u Čileu) s dvostrukom titulom TU (Tehničko sveučilište) u Münchenu u Njemačkoj, diplomirana magistrica Kulturnog nasljeđa  UC. Doktorandica na Washington-Alexandria Architectural Center Virginia Tech, SAD. Camila je razvijala svoj rad fokusirajući se na istraživanje i stvaranje međudisciplinarnih umjetničkih područja kako bi očuvala arhitekturu i kulturno nasljeđe. Njen umjetnički rad se fokusira na vrednovanje arhitektonskih tipologija povezanih s načinom života i spiritualnim emocijama pomoću digitalnih i analognih medija koje koristi. Camila je razvila arhitektonsku praksu koja je povezana s razvojem lokalnog i društvenog identiteta.

Arhitektonska izložba naziva Ars Memoriae predstavlja fotografije snimljene u Čileu i Hrvatskoj stvarajući unikatnu arhitekturu. Proces fotomontaže predstavlja integralni dio ove prezentacije kombinirajući digitalnu i analognu kompoziciju u svrhu istraživanja povezanosti obje tehnike.